728 x 90

Ню Йорк 2019: Kia Stinger GTS – версия за дрифт (видео)

В рамките на Автосалон Ню Йорк 2019 южнокорейският бренд КИА представя специална версия GTS за повече дрифт на спортния модел Kia Stinger. Основна особеност на новата кола е трансмисията D-AWD (Dynamic All Wheel Drive), която се отличава от серийното постоянно задвижване изключително по настройките. В режим Comfort на задната ос се предава 60% от тягата.

В рамките на Автосалон Ню Йорк 2019 южнокорейският бренд КИА представя специална версия GTS за повече дрифт на спортния модел Kia Stinger. Основна особеност на новата кола е трансмисията D-AWD (Dynamic All Wheel Drive), която се отличава от серийното постоянно задвижване изключително по настройките.

В режим Comfort на задната ос се предава 60% от тягата. В позиция Sport този показател е увеличен до 80%, а като бонус сега идва режим Drift, който предполага изключване на предното задвижване, предаване на до 100% от въртящия момент върху задните колела и твърдо задържане на избраната предавка.

В задната част е монтиран самозаключващ се диференциал, а настройките на осемстепенния „автомат“ и стабилизиращата система също са променени. Двигателят V6 3.3 (370 к.с.) остава стандартен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт