728 x 90

Женева 2020: BMW показва електрическия седан i4

    BMW официално обяви, че ще покаже на Автосалон Женева 2020 предсерийна версия на своя електрически седан Concept i4. Първото чисто електрическо Gran Coupe от Бавария ще бъде показано на 3 март. От компанията отбелязват, че новият елмобил "предвещава нова ера на удоволствие от шофирането". А главният вицепрезидент на BWM Group Design Адриан ван Хойдонк отбеляза,

    BMW официално обяви, че ще покаже на Автосалон Женева 2020 предсерийна версия на своя електрически седан Concept i4. Първото чисто електрическо Gran Coupe от Бавария ще бъде показано на 3 март.

    От компанията отбелязват, че новият елмобил "предвещава нова ера на удоволствие от шофирането". А главният вицепрезидент на BWM Group Design Адриан ван Хойдонк отбеляза, че BMW Concept i4 е "идеалното BMW с нулеви вредни емисии".

    Серийното BMW i4 първо ще получи технологията eDrive от пето поколение, където елмоторът, системната електроника и трансмисията са обединени в единен блок. Освен това, всички баварски елмобили ще имат особени аеродинамични колела, които са по-леки с 15%, намалявят съпротивлението с 5% и икономисват 2% енергия за 100 км пробег.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт