728 x 90

Ararkis Sandstorm – ново обещание за хиперавтомобил

Според производителя „Пясъчната буря“ ще достига 100 км/ч за 1,5 секунди. Цената обаче не е за хора със слаби сърца. От електрическия хиперавтомобил Ararkis Sandstorm ще бъдат произведени само 20 екземпляра. Засега обаче са налице единствено показаните тук снимки. Но Привен Реди и неговият екип вече обещават впечатляващи технически данни. Така например карбоновият болид трябва

Според производителя „Пясъчната буря“ ще достига 100 км/ч за 1,5 секунди. Цената обаче не е за хора със слаби сърца.

От електрическия хиперавтомобил Ararkis Sandstorm ще бъдат произведени само 20 екземпляра. Засега обаче са налице единствено показаните тук снимки. Но Привен Реди и неговият екип вече обещават впечатляващи технически данни.

Така например карбоновият болид трябва да може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,5 секунди и да достига максимална скорост от 300 км/ч. Външният вид със сигурност е обещаващ. За съжаление, в описанието си на Sandstorm британците все още не са достатъчно конкретни. Не се споменава нито броят на електромоторите, нито тяхната мощност. Само технологията на батериите и цената, изглежда, са ясно определени.

Литиево-йонна батерия с капацитет 115 кВтч

Акумулаторът, съхраняващ енергия за електродвигателите, според съобщенията е  базиран върху   литиево-йонна технология и осигурява общо 115 кВтч използваема електроенергия. Това би трябвало да е достатъчно, за да може ниският и широк Sandstorm да измине пробег от 500 километра. При зареждане от станция с постоянен ток зарядът на батерията трябва да се повишава от 10 до 80 процента за 30 минути.  

Независимо че хората от Ararkis говорят за нови стандарти в бранша, днес, през 2024 г., тези основни данни вече не са наистина революционни. Най-малкото, показателите на електромобила не оправдават високата му цена. Твърди се, че тя ще е два милиона долара. Ще има обаче само 20 индивидуално произведени автомобила – когато и ако бъде достигната готовност за серийно производство.


Накратко: Все още няма реален автомобил – но със своя Sandstorm британската марка Ararkis възнамерява да постави нов електрически акцент на сцената на хиперавтомобилите. Ограниченият до 20 бройки електрически болид трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,5 секунди. Цената е два милиона долара.


Снимка: Ararkis

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт