728 x 90

Ford Puma с нов интериор, подобрен инфотейнмънт и мотори с мек хибрид

Компактният кросоувър ще зарадва купувачите с изцяло ново вътрешно оформление, големи цифрови дисплеи, свързаност и усъвършенствани технологии в помощ на водача. Ford показа обновената Puma –  еволюция на най-продавания автомобил в Обединеното кралство, един от фаворитите в класа си в Европа. По-късно тази година ще бъде представена изцяло електрическата Puma Gen-E, която ще бъде първата

Компактният кросоувър ще зарадва купувачите с изцяло ново вътрешно оформление, големи цифрови дисплеи, свързаност и усъвършенствани технологии в помощ на водача.

Ford показа обновената Puma –  еволюция на най-продавания автомобил в Обединеното кралство, един от фаворитите в класа си в Европа. По-късно тази година ще бъде представена изцяло електрическата Puma Gen-E, която ще бъде първата Puma с нулеви емисии при шофиране.   

В интериора ново арматурно табло в стил на спортен автомобил обгръща пътниците с екрани, монтирани високо и под ъгъл към водача, докато физическите бутони са намалени до минимум. Клиентите могат да използват 5G свързаност, за да поемат контрола над деня си – независимо дали искат да избегнат неочаквани задръствания, или да помолят Alexa Built-in да добави кафе към списъка за пазаруване. Усъвършенстваните технологии правят шофирането с помощта на круиз контрол по-естествено, забавят при кръстовища и завои, помагат на водачите да виждат по-ясно в завоите през нощта и осигуряват изглед от „птичи поглед“ на централния екран, за да направят паркирането лесно в оживените улици.

Технологии в помощ на водача и пътниците

Два големи екрана дават на водача пълен контрол и актуална информация – 12,8-инчов цифров инструментален панел, който може да бъде персонализиран, за да показва информацията, която всеки водач намира за най-полезна, и 12,0-инчовият централен сензорен екран с висока разделителна способност, чрез който се управляват навигацията, мултимедията и функциите за комфорт като климатик и отопление на седалките.

Новата инфо-развлекателна система SYNC 4 на Puma има два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната и лесно се адаптира, за да улесни достъпа на водачите до функциите, които ползват най-често. Гласовото разпознаване разбира ежедневния език и смартфоните могат лесно да се интегрират с помощта на  Apple CarPlay и Android Auto 7 – и да се презареждат чрез безжично зареждане.

Дори и без свързан смартфон водачите могат да попитат Alexa Built-in: „Какво има в календара ми днес?“, „Как да стигна до дома?“ или „Възпроизвеждане на моя плейлист за шофиране“ – през озвучителната уредба или чрез опционалната аудиосистема B&O с 10 високоговорителя. Стилът и комфортът са подобрени с нов плъзгащ се подлакътник и спортен двуспицов волан с подравнена долна част, като в състезателен автомобил 

Интелигентният адаптивен круиз контрол със Stop & Go и Lane Centering намалява скоростта и спира плавно, за по-естествено усещане, и може да използва Predictive Speed Assist, за да регулира скоростта при завои на пътя, кръгови кръстовища и при навлизане или напускане на магистрали. В града 360-градусовата камера може да показва изглед от „птичи поглед“ за по-лесно и безпроблемно паркиране. 

Опционалната Dynamic Matrix LED технология използва Predictive Dynamic Bending Light, за да наблюдава пътя пред автомобила и да осветява завоите, помагайки на водача да вижда по-ясно.

Обновената Puma, разбира се, запазва практичната 80-литрова вана MegaBox в  багажника – достатъчно голяма, за да погълне съдържанието на малка количка за пазаруване в супермаркет. Два комплекта стикове за голф могат да стоят изправени в багажника и дори с петима души на борда има повече от 450 литра място за багаж.


Три нива на оборудване, отново спортна ST-версия

Предлаганите нива на оборудване са Titanium, ST-Line и ST-Line X, може да се избира между шест цвята – включително новия за модела Cactus Grey, и да се поръчат светлини, които прожектират логото на Puma върху пътя.

Всички версии на модернизираната Puma се задвижват от варианти на 1,0-литровия трицилиндров двигател EcoBoost Hybrid, който използва 48-волтова система мек хибрид, за да оптимизира разхода на гориво и да увеличи мощността до 155 к.с. За по-спортно шофиране Ford Performance е разработил новата Puma ST Powershift (на снимката горе) със специално спортно окачване, стил и спецификация – и до 170 к.с. максимална мощност, серийно с бързо превключваща седемстепенна трансмисия с два съединителя 

Puma е проектирана в Европа и се произвежда в  модерния завод на Ford в Крайова, Румъния.


Снимки: Ford 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт