728 x 90

Honda 0 Series: Два модела от близкото бъдеще

Honda заявява намерението си да постигне пълна въглеродна неутралност за всичките си продукти и корпоративни дейности до 2050 г.Електрическите Saloon и Space-Hub представят новата емблема на марката. На изложението CES 2024 Honda празнува премиерата на новата си серия електрически автомобили, предназначени за глобалните пазари. Електрическите модели ще бъдат пуснати от 2026 г. първоначално на северноамериканския

Honda заявява намерението си да постигне пълна въглеродна неутралност за всичките си продукти и корпоративни дейности до 2050 г.Електрическите Saloon и Space-Hub представят новата емблема на марката.

На изложението CES 2024 Honda празнува премиерата на новата си серия електрически автомобили, предназначени за глобалните пазари. Електрическите модели ще бъдат пуснати от 2026 г. първоначално на северноамериканския пазар, а по-късно ще се предлагат в целия свят. Означението „Honda 0 Series“ ще бъде въведено, за да отрази и в името заявката за нулеви емисии. Освен това нулата символизира и новото начало от пословичния празен лист хартия.

Honda 0 Series Saloon

Кросоувър фастбек като върхов модел

На първо време японците планират два модела. Концептуалната студия Saloon ще се появи като удължен кросоувър фастбек. Носът е нисък. Линията на покрива преминава в дъга от върха му до високата задна част. Филигранната „оранжерия“ с големи стъклени повърхности е разположена върху масивна подконструкция с големи колела. Две големи врати се повдигат и отварят като крила. Радиаторната решетка, обрамчена отвсякъде с LED светлинни ленти, се появява отзад в подобна форма с червени ленти на задните светлини. Снимките на интериора показват четири индивидуални седалки и изключително минималистично арматурно табло с волан тип хомут и големи екрани. Дисплеите за пътниците отзад са интегрирани директно в предните седалки.

Honda 0 Series Space-Hub

Просторен ван

Концептът Space Hub следва същия дизайнерски подход, но със значително по-висока линия на покрива, в резултат на което прилича на MPV или ван. Достъпът до интериора се осъществява през четири странични врати. Въпреки че салонът е добре остъклен, пространството отзад е напълно затворено. В задната част две двуместни седалки, разположени една срещу друга, създават атмосфера на пътуване под огромен стъклен покрив.


Икономичността е основно предимство

И двата модела стъпват върху ултраплоска платформа тип скейтборд. Японците не искат да решават въпроса за пробега – посочени са около 480 км – с огромни батерии, а с ефективност и лека конструкция; те обаче не предоставят повече подробности. Независимо от това моделите от Honda 0 Series би трябвало да предлагат достатъчна електрическа мощност. Разбира се, пакетът ще включва всички налични асистиращи системи и цялостна свързаност. Honda обещава време за зареждане на батериите от десет до 15 минути. Освен това капацитетът им би трябвало да намалява с най-много десет процента за десет години. Звучи като твърдотелни батерии, въпреки че Honda не ги споменава изрично. В плановете на японската компания обаче тези системи за съхранение на енергия са предвидени за втората половина на десетилетието.


Honda става CO2-неутрална

Моделите от Honda 0 Series трябва да се разглеждат на фона на желанието на производителя да настигне конкуренцията по отношение на електрическата мобилност, за да бъде напълно CO2 неутрална до 2050 г. С оглед на това Honda се фокусира върху пълната електрификация на задвижващата система до 2040 г. и възнамерява след 2039 г. да продава в световен мащаб само електрически автомобили или модели с горивни клетки. Новата Honda 0 Series ще последва e:Ny1, който e в гамата Honda от тази година. В момента това е единственият автомобил на марката с електрическо задвижване, тъй като компактната Honda e беше спряна без наследник през 2023 г. след четири години производство.


Новата стилизация на емблемата „H“

Актуалната емблема на Honda има дълга история от последното си обновление през 1981 г. насам. За да отличи следващото поколение на електрическите си модели, Honda представя ново стилизирано лого „H“, което повече прилича на две протегнати ръце. Ще бъде въведено със следващото поколение електромобили. 


Накратко:
 Honda представя на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас два екстремно изглеждащи концептуални автомобила, които са част от новата подмарка „Honda 0 Series“. Моделите ще имат електрическо задвижване и се характеризират преди всичко с клиновидната си предна част. 


Снимки: Honda
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт