728 x 90

BMW Серия 5 Touring – Радост за Дядо Коледа

Дядо Коледа преглежда списъци с желания за коледни подаръци, когато открива, че има подарък и за самия него. Това е новото BMW Серия 5 Touring (G61) в съответна празнична опаковка. Коледният тийзър дава представа за комбито, а изображенията от патентното ведомство вече го разкриват в цялост. Новото поколение на BMW Серия 5 беше представено преди

Дядо Коледа преглежда списъци с желания за коледни подаръци, когато открива, че има подарък и за самия него. Това е новото BMW Серия 5 Touring (G61) в съответна празнична опаковка. Коледният тийзър дава представа за комбито, а изображенията от патентното ведомство вече го разкриват в цялост.

Новото поколение на BMW Серия 5 беше представено преди месеци – поне що се отнася до бизнес седана G60. Той обаче по традиция е придружен от комби версия Touring. Тя трябва да се появи през пролетта на 2024 г. като модел G61. За Коледа BMW пусна нов тийзър видеоклип, който показва комбито в празничен вид. Изображения от заявката за дизайна на модела в Британското патентно ведомство обаче повдигнаха маскировъчната завесата над автомобила още преди излъчването на тийзъра, в който новото BMW M5 Touring е опаковано като коледен подарък.


Динамична задна част с чупка за светлините

Както може да се очаква, от бъбрековидната решетка до средната колона Touring е идентичен със седана. Само в задната част се разкрива собственият му характер. И в новото си издание Серия 5 Touring има леко наклонена към задната част линия на покрива, която завършва със спойлер на ръба над задното стъкло, което също е сравнително полегато. То би трябвало да може да се отваря отделно и при новия Touring. Както се очакваше, задните светлини се различават значително от тези на седана. Те заобикалят триизмерно фланговете и завършват отстрани с лека извивка нагоре – подобна на тази, която се вижда при новата Серия 3 Touring. В ъглите на престилките могат да се разпознаят и малки L-образни аеродинамични отвори. Задната част, която като цяло е по-динамично оформена, не обещава повече багажно пространство от предшественика си, който е в състояние да побере между 570 и 1700 литра под задния си капак.


Техника от седана – и завръщане на M5 Touring

Пространството в останалите части на Серия 5 Touring е, разбира се, като при седана, който от своя страна е на нивото на предшественика си. Вариантите на задвижване за Серия 5 Touring също идват от седана. BMW обещава същата гама двигатели – това означава, че интересуващите се от комбито могат да избират между дизели, бензинови мотори и два чисто електрически варианта (i5), както и две plug-in хибридни версии. Независимо от това акцентът при новото семейство Серия 5 Touring, поне за спортно настроените водачи, ще бъде завръщането на M5 в комби изпълнение. Очаква се обаче той да увенчае гамата на Touring едва в края на 2024 г.


По отношение на оборудването и системите за подпомагане на водача комбито разчита изцяло на техниката и функциите от G60. Що се отнася до цената, при Touring традиционно тя е малко над тази на седана. В Германия 520i в момента започва от 57 550 евро, докато съответният Touring вероятно ще струва малко повече от 60 000 евро.


Накратко: Около шест месеца след седана BMW ще предложи новата Серия 5 като Touring. Дизайнът на задната част на комбито за пореден път залага повече на динамиката, отколкото на максималното багажно пространство. В съответствие с това новото поколение на Серия 5 Touring отново ще се предлага и като M5. За първи път ще има чисто електрически варианти под формата на i5 Touring. Във всички случаи седанът на Серия 5 осигурява техниката и оборудването.


Снимки и изображения: BMW
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт