728 x 90

Новият Amarok получи „Международна награда за пикап“

    На търговското изложение за транспорт и логистика Solutrans 2023 в Лион новият, разработен и произвеждан в сътрудничество с Ford, пикап Amarok беше удостоен от  20-членно международно жури с ценната „Международна награда за пикап“ Над 1300 гости бяха поканени да присъстват на гала вечерята в рамките на търговското изложение Solutrans, където се състоя награждаването. „В груповите

    На търговското изложение за транспорт и логистика Solutrans 2023 в Лион новият, разработен и произвеждан в сътрудничество с Ford, пикап Amarok беше удостоен от  20-членно международно жури с ценната „Международна награда за пикап“

    Над 1300 гости бяха поканени да присъстват на гала вечерята в рамките на търговското изложение Solutrans, където се състоя награждаването. „В груповите тестове на IPUA 2023, проведени в Гърция миналия месец, новият Amarok се представи впечатляващо. Въпреки че новият модел е плод на съвместен проект, дизайнерският екип на Volkswagen Лекотоварни автомобили е успял да съхрани уникалния стил и типичните за този модел характеристики на пътя, в което несъмнено ще се уверят и клиентите на компанията“, посочи ирландският автомобилен журналист Джарлат Суини, президент на организацията и председател на журито на „Международен ван на годината” и „Международна награда за пикап“ IPUA (International Pick-up Award). „В това седмо издание на IPUA новото поколение Amarok добави още една титла към двете, спечелени през 2011 и после отново през 2017 година с обновената версия“, допълни Суини. 

    Новият Amarok, тук в изпълнения PanAmericana (вдясно) и Aventura в синьо.

    През 2023 година новият пикап вече е на разположение за поръчка на повечето пазари, а много голям брой автомобили вече се ползват от новите си собственици както по шосета, така и извън пътищата с твърда настилка. В редица случаи   търсенето на пикапа се оказва значително по-високо от очакваното  и на някои пазари Amarok или част от неговите моделни варианти вече са напълно разпродадени за 2023 година. Цялото производство на новия Amarok е съсредоточено в завода в Силвъртън, Южна Африка.

    Amarok изглежда добре и далеч от асфалтираните пътища. Във варианта PanAmericana новият пикап на Volkswagen Лекотоварни автомобили демонстрира повишената си проходимост и със своята външност.

    Amarok се предлага в пет варианта и нива на изпълнение – Amarok, Life и Style, както и топверсиите PanAmericana (в офроуд стил) и Aventura (в луксозен стил). В Европа новият Amarok ще се предлага като пикап с двойна кабина и четири врати. С общата си дължина от 5350 милиметра новият Amarok е с малко под 10 сантиметра по-дълъг от своя предшественик. Междуосието на новия модел от 3270 милиметра бележи увеличение от 173 милиметра и осигурява още по-обширно пространство за водача и пътниците в двойната кабина.

    Привлича погледите на всички по пътя – Amarok Aventura прави силно впечатление и в града.

    Предлагат се версии с 2,0-литров четирицилиндров турбодизелов двигател във варианти с мощност 125 и 151 кВт, както и версия с 3,0-литров шестцилиндров дизелов агрегат с мощност 177 кВт. В зависимост от версията и нивото на оборудване Amarok се доставя с 6-степенна механична предавателна кутия или с 10-степенна автоматична трансмисия. Редовите и V-образните TDI двигатели осигуряват максимален въртящ момент между 405 и 600 Нм.

    Дори и целият в прах, Amarok напредва уверено и изглежда добре.

    Всички версии на новия модел се предлагат стандартно със система за двойно предаване 4MOTION в два варианта –  с ръчно превключване с режими 2H, 4H и 4L, както и в перманентен вариант с режими 4A, 2H, 4H, 4L и многодисков съединител, чрез който разпределението на въртящия момент между предния и задния мост става напълно автоматично и гъвкаво в зависимост от конкретната ситуация и състоянието на настилката. Благодарение на тези възможности новият Amarok разполага с достатъчно мощ и сцепление, за да се справи с превоз и теглене на големи товари и с преодоляване на трудни гористи и строителни терени.

    Amarok PanAmericana се чувства като у дома си както по градските улици, така и извън пътя.

    В зависимост от оборудването за първокласната атмосфера на борда на Amarok се грижат повече от 25 електронни системи за асистенция на водача, екрани с диагонал до 12,3 инча, практична комбинация от дигитални и аналогови прибори за управление на функциите и висококачествени материали на тапицериите и облицовките в кабината. Благодарение на полезния товар до 1,19 тона, на максимално допустимия прикачен товар до 3,5 тона и на усъвършенстваната конструкция на товарното пространство новият Amarok е в състояние да се справи с всяка задача, която може да поднесе работното ежедневие или пък любимото хоби.

    Снимки: Volkswagen Лекотоварни автомобили

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт