728 x 90

Hyundai Tucson – Съвсем леко променен, но изглежда като нов

    Hyundai показва първите снимки на модернизирания компактен SUV модел Tucson. Очаква се той да се появи на европейските пазари в новия си облик през 2024 г. На пръв поглед модернизираният в средата на жизнения си цикъл Tucson изглежда като нов автомобил благодарение на променените графики на светлините. В действителност обаче не се е променило чак

    Hyundai показва първите снимки на модернизирания компактен SUV модел Tucson. Очаква се той да се появи на европейските пазари в новия си облик през 2024 г.

    На пръв поглед модернизираният в средата на жизнения си цикъл Tucson изглежда като нов автомобил благодарение на променените графики на светлините. В действителност обаче не се е променило чак толкова много – корейците са проявили интелигентност и са коригирали правилните неща. Експресивната светлинна графика на дневните светлини, интегрирани в радиаторната решетка, е позагладена за модела от 2024 г. В комбинация с по-широкия и контрастен по цвят панел за защита на долната част на автомобила резултатът е един по-грубоват, по-подобаващ на SUV външен вид.

    Вляво е сегашният модел, вдясно – фейслифтът от 2024 г. 

    Основните пропорции остават същите. От производствено-техническа гледна точка това е рентабилно за производителя обновяване на автомобила, с ясно визуално разграничаване от настоящия модел. Освен това са налице обичайните козметични отличителни белези, като нови джанти и цветове. Hyundai все още не е предоставил снимка на задната част, но в прессъобщението я описва като „изящна, стабилна и балансирана“. Между другото, първите изображения показват модела за вътрешния пазар в Корея. Европейският вариант ще последва през първото тримесечие на 2024 г., но разлики могат да се очакват само в техническите данни.

    Дневните светлини са скрити зад допълнителна бленда със специално покритие, така че когато не са включени, се възприемат като част от радиаторната решетка.


    Значително по-модерно арматурно табло

    Още по-силно впечатление, отколкото предната част, прави усъвършенстваното арматурно табло. Тук Hyundai вече разделя блока за управление на климатика и дисплея на инфо-развлекателната система с дълги и тесни вентилационни отвори. Централният сензорен екран е преместен в горната част на арматурното табло и образува едно цяло с цифровия дисплей на уредите зад волана. Степените на трансмисията вече се избират чрез лост на кормилната колона, а не на централната конзола, която продължава да „плава“ и в бъдеще освен дискретна лента с бутони за директен избор ще съдържа само държачи за чаши и поставка за индуктивно зареждане. Корейците са придали на волана класически дизайн с три спици и преработени бутони за управление на асистиращите системи, телефона и функциите за гласово телефонно набиране.

    Предната част на Hyundai Tucson се състои от много самоуверена радиаторна решетка с фасетъчен вид, която в най-горната си част се простира по цялата широчина на автомобила.

    Производителят все още не е предоставил информация за двигателната гама, размерите и други данни. Въпреки това, гледайки публикуваните снимки, не очакваме промени по отношение на пространството. Не е изключено леко увеличаване на цената. По същото време Hyundai ще пусне на пазара в Европа напълно ново поколение на следващия по-голям модел Santa Fe, който вероятно ще поскъпне с до 5000 евро. Подобен ценови скок обаче не е оправдан от малък фейслифт като на Tucson. Цените на бензиновата версия на Tucson в момента започват от 56 780 лв. На върха е plug-in хибридът, струващ най-малко 81 400 лв.


    Снимки: Hyundai
    Източник: ams.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт