728 x 90

Kia Sorento – Сериозна модернизация

    Kia прави основен фейслифт на своя SUV модел Sorento в средата на продуктовия му живот. Обновеният вариант празнува своята публична премиера на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Четвъртото поколение на Sorento с вътрешно означение MQ4 е на пазара от 2020 г. – така че е време за модернизация на SUV модела. През юли корейците публикуваха

    Kia прави основен фейслифт на своя SUV модел Sorento в средата на продуктовия му живот. Обновеният вариант празнува своята публична премиера на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

    Четвъртото поколение на Sorento с вътрешно означение MQ4 е на пазара от 2020 г. – така че е време за модернизация на SUV модела. През юли корейците публикуваха първи официални снимки на некамуфлажния сериен вариант. Новото Sorento се появи за първи път пред по-широка публика на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември 2023 година.


    Нова радиаторна решетка, вертикални фарове

    Sorento следва новата визия на Kia, която е смесица от дизайна на електрическия EV9 и Kia Telluride, показана на автомобилното изложение в Ню Йорк. Мерките за преобразяване са изключително мащабни за едно осъвременяване в средата на жизнения цикъл. Капакът на двигателя е преместен по-напред и сега „припокрива“ новата радиаторна решетка. Дизайнът на фаровете е променен значително, долната част на предната престилка също е изцяло преработена. В галерията със снимки сме сравнили предната, задната и интериорната част на предишната и новата моделна година.

    Промените в задната част са по-малко драстични. Основната форма на блоковете на задните светлини остава същата. Сега обаче те са свързани в горната си част; преди това двата вертикални светлинни блока бяха монтирани отделно един от друг. В същото време графиката на светлините е променена и сега изглежда по-изчистена. Долната задна престилка също е нова. И тук, както и в предната част, Kia е заложила на по-солиден външен вид в сравнение с преди; пластмасовата облицовка има за цел да наподобява дънна защита.


    Ново арматурно табло в Kia Sorento

    Kia планира изцяло нов команден пулт в интериора на новия Sorento – необичайна промяна за фейслифт в средата на цикъла. Екраните на уредите/мултимедията, които преди бяха разделени на две и монтирани в общ корпус, сега са заменени с визуално цялостен, широк дисплей. Арматурното табло също е старателно изчистено, с нов, по-изящен контролен панел със сензорни полета за климатика. Това вече ни е познато от актуалния модел Kia Niro. Долната част на централната конзола, воланът и страничните панели изглеждат непроменени на пръв поглед.

    Нови двигатели? Няма.

    Не се очакват обаче големи промени в предложенията за двигатели. В момента има три версии на четирицилиндровия бензинов агрегат. Освен изпълнението с предно предаване Kia разполага и с бензинов вариант със задвижване на всички колела, с работен обем 1,6 литра и мощност 230 к.с. Към тях се добавя и PHEV със системна мощност 265 к.с. Гамата се допълва от дизелов двигател с работен обем 2,2 литра и 202 к.с. Той се предлага в комбинация с предно предаване или със задвижване на всички колела. С фейслифта очакваме промяна в мощността и разхода на PHEV, както и евентуално в автономния му електрически пробег. Освен това Kia ще надгради асистиращите системи до актуално ниво и ще промени детайли в оборудването – в резултат на което вероятно ще се повишат и цените.


    Снимка: Kia
    Източник: ams.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт