728 x 90

Rolls-Royce: Затъмнение за богоизбрани

    Rolls-Royce обяви изработването на малка серия, базирана на модела Ghost Black Badge. Тиражът е ограничен до 25 екземпляра, като моделите носят допълнителното название Ékleipsis Private Collection и водеща тема в дизайна им е слънчевото затъмнение. Още на третия ред от прессъобщението за Ghost Black Badge Ékleipsis Private Collection хората от Rolls-Royce ни бомбардират с понятия

    Rolls-Royce обяви изработването на малка серия, базирана на модела Ghost Black Badge. Тиражът е ограничен до 25 екземпляра, като моделите носят допълнителното название Ékleipsis Private Collection и водеща тема в дизайна им е слънчевото затъмнение.


    Още на третия ред от прессъобщението за Ghost Black Badge Ékleipsis Private Collection хората от Rolls-Royce ни бомбардират с понятия като драма, спектакъл, мистерия. Не че не сме свикнали –  ако има нещо, в което благородните британци са особено добри, то е да покриват всичко с дебел слой хиперболи – както и с много специална боя.  


    Медни пигменти и звезди

    Обикновеният пистолет за боядисване играе второстепенна роля при Rolls-Royce. Сочните описания на сложното нанасяне на покритията се четат по-скоро така, сякаш Гудууд е родното място на гилдията на бояджиите и лакировчиците. Такъв е случаят и тук, тъй като моделите Ekleipsis получават многослойно лаково покритие с прахообразни медни пигменти и акценти в мандаринено оранжево. Същият цвят на акцентите се среща по джантите на колелата и в интериора. Пътниците седят върху кресла с 200 000 перфорирани отвора, а по тавана над тях LED звездно небе, състоящо се от повече от 1000 светлини, имитира слънчево затъмнение. Процесът на затъмняване продължава точно седем минути и 31 секунди, което е най-дългата възможна продължителност на пълно слънчево затъмнение.

    На арматурното табло от страната на пътника има гравирано с лазер и осветено отзад изображение на хода на слънчевото затъмнение, състоящо се от 1846 „звезди“. Един-единствен дизайнер е отговорен за реализацията на това малко произведение на изкуството, което отнема около 100 часа труд за всеки автомобил. Неизбежният часовник в центъра на таблото при версиите Ekleipsis е украсен с 0,5-каратов диамант.

    Rolls-Royce не съобщава цената на тези, изработени в малка серия модели. Това обаче едва ли е от значение, тъй като всички те вече са продадени на платежоспособни колекционери.

    Снимки: Rolls-Royce

    Източник: ams.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт