728 x 90

Opel празнува 40-годишния юбилей на Corsa с лимитирана серия

Opel празнува 40-годишния юбилей на Corsa с лимитирана серия

Когато първият Opel Corsa слиза от поточната линия през 1982 г., той отваря първата глава от дългогодишна история на успеха на този модел. Днес, 40 години по-късно и след шест поколения Corsa, повече от 14 милиона автомобила са напуснали заводите на марката; интересът и търсенето на най-продаваната малка кола е толкова високо, колкото винаги е

Когато първият Opel Corsa слиза от поточната линия през 1982 г., той отваря първата глава от дългогодишна история на успеха на този модел. Днес, 40 години по-късно и след шест поколения Corsa, повече от 14 милиона автомобила са напуснали заводите на марката; интересът и търсенето на най-продаваната малка кола е толкова високо, колкото винаги е било, особено за изцяло електрическата Corsa-e. Opel ще отпразнува юбилея със специалния модел „Corsa 40 години“, който ще започне да се продава през следващите седмици на избрани пазари в Европа. Днес германският автомобилен производител представи първите снимки на Corsa.

Лимитираната серия – Opel ще произведе само 1982 бройки – идва с нов цвят на каросерията, наречен „Rekord Red“, който напомня на червеното, използвано при оригиналната Corsa A. Контрастът се подчертава от черния покрив и черни елементи като емблемата на Opel Blitz, дръжката на задната врата и централно разположения знак Corsa. 17-инчови алуминиеви джанти в лъскаво черно с акценти в матово сиво подчертават динамичния външен вид.

Интериорът на юбилейния „Opel Corsa 40 години“ не е само носталгична препратка към миналото, но и много модерен. Той е стилен, точно какъвто е този на първото поколение на модела, особено със съвременната интерпретация на оригиналния принт на седалките тип каре „тартан“. Феновете и собствениците на автомобила, които се интересуват от модни аксесоари, ще могат да закупят карирани маркови чорапи от електронния магазин на марката.

Баджът обозначаващ лимитираната серия на автомобилите е уникален. Всяка „Corsa 40 години“ ще притежава собствен етикет с номера от 0001 до 1982, разположен върху черния декор на арматурното табло от страната на пътника.

Освен атрактивния външен вид, като всяка Corsa, специалният модел предлага множество функции осигуряващи комфорт и безопасност като стандарт за пътуващите. Списъкът варира от мултимедийно радио (съвместимо с Apple CarPlay и Android Auto) и LED фарове до електронни системи за подпомагане на водача, като предупреждение за преден сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил на германския пазар. През месец май Corsa-e също оглави продажбите сред всички акумулаторни електрически автомобили в Германия.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт