728 x 90

Пощенска марка за 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор

Пощенска марка за 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор

Пощенска карта, посветена на 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор, бе валидирана днес в рамките на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, почетния председател на Съюза на филателистите в България Симеон Сакскобургготски

Пощенска карта, посветена на 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор, бе валидирана днес в рамките на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, почетния председател на Съюза на филателистите в България Симеон Сакскобургготски и внука на княз Алексей Лобанов – Ростовский, подписал договора от страна на Русия – Никита Лобанов – Ростовский.

В церемонията участва и изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки. Изданието е в колекционерски тираж от 881 броя, а художественото оформление е на Тома Гълов.
 
По-късно днес заместник-министър Андреана Атанасова валидира пощенска марка на тема „Българска култура и изкуство – 100 години от рождението на Николай Хайтов“. Тя се отпечатва в тираж 10 300 броя, а художник на проектите е Людмил Методиев. В днешния втори ден на Международната филателна изложба „Пловдив 2019“, организаторите на събитието връчиха златен медал на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подкрепата за филателното движение в България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт