728 x 90

Състезателната Toyota GR Supra GT4 излиза на пазара

По време на Автосалон Женева такава машина беше представена във вид на концепт, но сега състезателната Toyota GR Supra GT4 е достъпна за поръчване в Европа. Продажбите ще започната през 2020-а, през август такова купе ще се появи в Северна Америка, а към октомври ще се добере и до азиатските пазари. Състезателните автомобили от клас

По време на Автосалон Женева такава машина беше представена във вид на концепт, но сега състезателната Toyota GR Supra GT4 е достъпна за поръчване в Европа. Продажбите ще започната през 2020-а, през август такова купе ще се появи в Северна Америка, а към октомври ще се добере и до азиатските пазари.

Състезателните автомобили от клас GT4 са създадени върху базата на серийните версии и не се отличават силно от тях. Затова новата Supra GT4 е съхранила трилитровата редова "шесторка" BMW B58, въпреки че мощността е увеличена забележимо: в пътна версия тя е 340 к.с. и 500 Нм, а при модификацията GT4 – 435 к.с. и 650 Нм.

Вместо осемстепенния "автомат" е използвана седемстепенна скоростно кутия, а разширеното използване на леките материали дава добър резултата при теглото – минус 164 кг в сравнение със стандартната Супра: 1350 кг срещу 1514 кг при изходния модел. Версията GT4 има клетка за безопасност, допълнителен състезателен пакет, ауспух Akrapovic, спирачки Brembo и амортисьори KW.

18-цоловите джанти OZ са обути в гуми Pirelli и увеличен резервоар. Всички тези доработки са се отразили на цената и в Европа Toyota GR Supra GT4 ще струва минимум €175 хиляди против €63 хиляди за изходната пътна машина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт