728 x 90

Aston Martin посвещава специален DBS на свръхзвуковия Concorde

Aston Martin посвещава специален DBS на свръхзвуковия Concorde

Aston Martin пусна специална версия на суперавтомобила DBS, посветен на свръхзвуковия пътнически самолет Concorde. Автомобилът е разработен заедно с компанията British Airways, която заедно с Air France е била оператор на известния лайнер. Пускането на специалната версия на суперколата е посветено на 50-годишнината от началото на експлоатацията на Concorde, първият полет на който е извършен

Aston Martin пусна специална версия на суперавтомобила DBS, посветен на свръхзвуковия пътнически самолет Concorde. Автомобилът е разработен заедно с компанията British Airways, която заедно с Air France е била оператор на известния лайнер.

Пускането на специалната версия на суперколата е посветено на 50-годишнината от началото на експлоатацията на Concorde, първият полет на който е извършен през март 1969 година. Поръчката за специалната серия автомобили дойде от дилър в Бристъл, Англия – градът, в който са произвеждани самолетите.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde е получил покрив от въглеродни влакна с графики за виде на лайнера, специална бяла ливрея в дизайнерския стил на самолетите на British Airways и лога на Speedmarque на предните крила. А емблеми с името на специалната серия и сенници с циферблат са се появили в кабината.

Техническите компоненти на суперколата не са претърпели промени. Aston Martin 007 DBS Superleggera е оборудван с 5.2-литров V12 двигател с две турбини, който развива 725 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Моторът работи комбинирано с осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Суперколата е способна да се ускори в първата „стотица“ за 3,4 секунди с максимална скорост 340 км в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт