728 x 90

За издръжливостта на Tesla – Model S на 1 млн. километра. Какво е сменено? (видео)

Един екземпляр на Tesla Model S е вече в Книгата с Рекорди на Гинес. Става дума за автомобил от версия P85+, който е изминал над един милион километра от закупуването си като чисто нов.  Информация за електрически автомобили с голям пробег се събира от Tesla High Mileage Leaderboard. От там научихме за Хансьорг Геминген, който

Един екземпляр на Tesla Model S е вече в Книгата с Рекорди на Гинес. Става дума за автомобил от версия P85+, който е изминал над един милион километра от закупуването си като чисто нов. 

Информация за електрически автомобили с голям пробег се събира от Tesla High Mileage Leaderboard. От там научихме за Хансьорг Геминген, който още миналата година се похвали, че автомобилът му успешно е изминал 900 000 километра и все още продължава да се движи без особени проблеми. 

Много важно тук е да споменем, че возилото в момента използва четвърти електромотор, а батерията е сменена три пъти. За първи път проблеми с нея се появяват на 290 000 километра, а на Tesla отнема около шест месеца да достави нова.

Същият собственик на електрическото возило преди време нашумя с огромния пробег, който навъртя на оригиналния си Tesla Roadster. Цифрата тогава беше 620 000 километра, а спокойно можем да предположим, че в момента тя е още по-висока.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт