728 x 90

Догодина идва първото електрическо Maserati (видео)

Догодина идва първото електрическо Maserati (видео)

Изпълнявайки своите планове за електрификация на гамата си, Maserati избра да използва три ексклузивни експериментални автомобила за тестване на новите електрически задвижващи системи, с които ще се оборудват бъдещите модели на марката. Няколко експериментални превозни средства вече са създадени и оборудвани с новия иновативен силов двигател – 100% електрически със 100%-ова технология Maserati, разработена в

Изпълнявайки своите планове за електрификация на гамата си, Maserati избра да използва три ексклузивни експериментални автомобила за тестване на новите електрически задвижващи системи, с които ще се оборудват бъдещите модели на марката. Няколко експериментални превозни средства вече са създадени и оборудвани с новия иновативен силов двигател – 100% електрически със 100%-ова технология Maserati, разработена в новата лаборатория за иновации в Модена.

По време на този експериментален период ще бъде разработен и звукът, който ще характеризира електрическия двигател. Следващите напълно електрически модели ще имат отличителен звук, уникално качество, което и до момента имат всички автомобили Maserati, оборудвани с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Следователно клиентите ще се възползват от 100% електрически задвижвани превозни средства, които ще съчетаят удоволствие, комфорт и производителност при шофиране с уникален и безпогрешен звук. Благодарение на пътните и пистовите тестове, проведени в различни условия на шофиране, ще бъдат получени важни данни за разработването и дефинирането на новите електрически силови двигатели, които ще бъдат използвани в бъдещи модели в гамата Maserati.

Новите Maserati GranTurismo и GranCabrio ще бъдат първите автомобили на марката, приели 100% електрически решения и ще бъдат изградени в производствения център в Торино. Съдейки по видеото, първото електрическо Maserati може да се очаква през 2021 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт