728 x 90

Новият Land Rover Defender също ще бъде на Palace Auto Varna 2020

Остават броени часове до началото на най-голямо за годината автомобилно изложение – Palace Auto Varna 2020, което ще се проведе от 28 до 30 август във Варна и „Дворецът на културата и спорта“. Изцяло новият Land Rover Defender вече дойде и в България и за пръв път ще бъде представен на изложение. Легендарният всъдеход е

Остават броени часове до началото на най-голямо за годината автомобилно изложение – Palace Auto Varna 2020, което ще се проведе от 28 до 30 август във Варна и „Дворецът на културата и спорта“.

Изцяло новият Land Rover Defender вече дойде и в България и за пръв път ще бъде представен на изложение. Легендарният всъдеход е тестван до границите на възможностите, за да бъде оптимално издръжлив и готов за предизвикателствата на 21-ви век. Новият модел представя 70 години на иновации и подобрения, отдавайки почит на историята на автомобила за здравина и солидност, и същевременно оставайки изцяло Defender, пригоден за новото време, в което живеем. Автомобилът има 290 мм пътен просвет и е способен да ви преведе през всякакви терени без капка колебание. Defender е и първият автомобил с два вградени LTE модема за подобрена свързаност, докато новата сензорна информационно-развлекателна система на Jaguar Land Rover от Pivi Pro е с водещ в индустрията дизайн и споделя електронен хардуер с най-новите смартфони. Land Rover Defender е пионер, поставайки домейн контролер в автомобила, който включва редица усъвършенствани системи за подпомагане на шофьора (ADAS) и удобства за управление. Автомобилът се предлага с дизеловите мотори с мощност 200 и 240 к.с., както и бензинови 4-цилиндров с 300 к.с. и 6-цилиндров мек хибрид с 400 к.с.

На щанда ще присъства и Land Rover Discovery Sport, който вече се предлага и като плъг-ин хибрид. Функционалният и компактен SUV има 7 места и комфорт дори за най-взискателните. Под капака има електрифицирани двигатели, включително мек хибрид с 48 волта, а системата подпомагат да се намалят емисиите и разходът на гориво. Новото Discovery Sport е истински Land Rover във всяко отношение, комбинирайки сигурно управление на всякакъв терен с впечатляваща дълбочина на газене от 600 мм. Същевременно стандартната Terrain Response 2 система автоматично разпознава повърхността, регулирайки въртящия момент до абсолютно съвършенство в зависимост от условията на шофиране.

Другият бранд на компанията –Jaguar, ще представи изцяло електрическия I-Pace е първият по рода си премиум електрически SUV, който перфектно съчетава свръхмодерни технологии от бъдещето и динамиката на спортен автомобил. От своето представяне през 2018 г. моделът завладя целия свят, благодарение на своите неоспорими качества. Литиево-йонната батерия е с капацитет от 90 кВтч и осигурява пробег до 480 км само с едно зареждане. С уникална алуминиева конструкция за върхова здравина на купето и с разпределение на масите от 50:50, луксозният I-Pace предлага възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди. Автомобилът също така разполага със система за бързо зареждане, която гарантира заряд от 0 до 80% за впечатляващите 40 минути. Двата изключително леки и компактни електрически мотора, произведени от Jaguar, разполагат с мощност от 400 к.с. и 696 Нм незабавен въртящ момент. Моделът има повече от 80 световни награди, включително Световен автомобил на годината 2019, Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил.

Малкото му братче Jaguar E-Pace е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела. Най-новият член на семейството от SUV модели на Jaguar има отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, а опционалните 21-инчови алуминиеви джанти придават дръзка и целеустремена стойка. E-Pace е един от най-свързаните и интелигенти автомобили в своя клас. Информационно-развлекателната система със сензорен екран от следващо поколение свързва клиентите с техните любими приложения като Spotify чрез InControl Аpps на Jaguar Land Rover.

Посетителите ще видят премиерно новия  Fiat 500X Sport, който идва след версиите Urban и  Cross, фокусирайки се върху млади клиенти, обичащи динамиката. Автомобилът има нов мотор FireFly Turbo 1,3 със 150 к.с. и 270 Нм. Окачването е с модифицирани настройки, шасито е снижено, има ново калибриране на кормилната система и 19-инчови джанти.

Освен 500X Sport на щанда на Fiat ще бъде изложен и обновения модел Tipo, който също е премиерен. Предлага се в три варианта – седан, хечбек и комби, както и 4 нива – Street, Mirror, и новите S-Design и Sport, разработени в сътрудничество с отдела Mopar. Автомобилът има сензорен екран и инфотейнмънт система Uconnect 7" HD LIVE със съвместимост за Apple CarPlay и Android Auto.

На щанда на Volvo посетителите ще могат да видят XC60 – динамичен, изискан и интуитивен SUV, с който да се чувствате уверени и в безопасност, където и да отидете.

Следвайки стъпките на своя предшественик второто поколение XC60 бързо стана най-продаваният модел във Volvo гамата. От първото поколение бяха реализирани почти милион продажби, превръщайки се в най-продавания средноразмерен премиум SUV в Европа. Моделът има богата гама авангардни и екологични двигатели, както и плъг-ин хибридна версия T8 Recharge с впечатляващите 390 к.с. мощност и 5,5 сек. ускорение до 100 км/ч при само 2,8 л/100 км. разход на гориво. Системата BLIS в комбинация с асистента за подпомагане на волана може да облекчи напрежението при шофиране в натоварен трафик чрез известяване и активна поддръжка. 

Малкото му братче Volvo XC40 е специално проектиран, за да посрещне предизвикателствата на модерния градски живот и да направи ежедневните пътувания в града по-приятни и по-малко стресиращи. Моделът се предлага с олекотени, двулитрови 4-цилиндров двигатели, както и с 3-цилиндров Drive-E. Иновативните и щадящи природата агрегати гарантират отзивчива динамика и нисък разход на гориво, което превърща Volvo XC40 в перфектния спътник при всякакви пътувания. А във връзка с ангажимента на Volvo Cars за намаляване на вредните емисии, сега XC40 може да бъде открит и с иновативния Т5 Twin Engine с Plug-in хибридна технология двигател. Още с официалното си представяне през 2018 г., компактният премиум SUV Volvo XC40 успя да развълнува и очарова хората както в световен мащаб, така и в България. Сред редицата му международни отличия са престижната награда Европейски автомобил на 2018 г., както и градски автомобил на България за 2019. 

Премиум бранда на Great Wall – Haval, е фокусиран върху разработването и производството на SUV автомобили. Тайната рецепта за успеха на марката са отдаденост, страст и вслушване в клиентите. В моделите са вложени най-новите смарт технологии, приложени са най-високите стандарти за безопасност. Във Варна ще бъдат изложени Haval H6, Haval F7x, Haval H2 (2017) и фейслифтът Haval H2, както и пикапа Great Wall Steed 6. 

На щанда на BMW посетителите ще видят обновената Серия 7, олицетворение на самоувереното присъствие, изключителната мощност и максималния комфорт. Изложеният автомобил е BMW 750Li, задвижван от новоразработения BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател и сериен xDrive. Емоционалният език на формите на елегантния дизайн, както и особено уютната атмосфера в интериора благодарение на най-високото качество в детайлите, индивидуалните възможности за оформление и техническите иновации го превръщат във въплъщение на луксозния клас на BMW. Увереността среща ексклузивността. Луксът среща мощността. 

Заедно с него BMW разкрива Серия 8 Гран Купе, спиращ дъха спортен автомобил с усещане за разточителен простор. Неговият дизайн е естетика в най-вълунващата си форма. Той създава един напълно нов език на формите за луксозни спортни автомобили и излъчва неудържима мощ и впечатляваща пъргавина. BMW Серия 8 Гран Купе изпълнява това безкомпромисно спортно обещание на всеки метър от асфалта. Когато темпераментната стрелка на оборотомера се устреми към нови висоти, се ускорява и пулсът на пътниците. На всичките четири седалки – в една неустоимо ексклузивна и в същото време впечатляващо спортна атмосфера. 

Заедно с тях в Palace Auto Varna 2020 ще блести и кросоувърът BMW X4. Прогресивният му дизайн с подобните на купе линии моментално разкриват тази жажда за действие. А благодарение на първокласната динамика на управлението, иновативната олекотена конструкция с нисък център на тежестта, както и още по-високо ниво на мощността между вас и вашата цел има само едно нещо: чистата радост от шофирането. 

Изцяло новата Mazda3 хечбек блести с ярко присъствие на дизайна, усещане за виталност, като извисява движението до форма на изкуство. Затова и моделът спечели наградата Световен автомобилен дизайн за 2020 г. Салонът е комфортен, можете да синхронизирате мобилния телефон чрез Android Auto или Apple CarPlay по-лесно от всякога чрез информационно-развлекателната система Mazda Connect. Комуникацията с автомобила става втора природа – чрез дизайна. А инженерите в областта на акустиката в Mazda са направили всичко възможно да възпроизведат най-реалистичен звук като при изпълнение на живо в сътрудничество с Bose. 

Флагманът при седаните Mazda6 има G Vectoring Control (GVC), система, която се предлага в модела след 8 години изследване и разработки проведени в развойният център на компанията в Япония. Системата работи точно на принципа открит от Айнщайн. Измерва гравитационните сили и чрез създаване на ускорение с противоположна сила и посока ги преодоляват. Така получавате увеличена стабилност на автомобила с контрол на сцеплението на гумите с пътната настилка и по-добро разпределение на натоварването между отделните колела. Също така увеличен комфорт за пътниците и динамика. 

Mazda CX-30 е вторият модел след новата Mazda3 от следващото поколение на компанията. В него е вложено най-новото поколение Skyactiv технологии. Те не само акцентират върху човешкия баланс и дават по-голям комфорт в автомобила, но също така позволяват по-добър контрол на окръжаващата среда. Така се изпълнява мисията за постигане на уникалното качество и тишина на купето. В автомобила има нови технологии като системата с 8 говорителя Mazda Harmonic Acoustics и аудио Bose с 12 говорителя, които са изградени с най-висококачествени материали с внимание към всеки детайл, изпипани до край, за да създадат едно вътрешно пространство с високо качество и уникален финес на звука. 

Най-големият SUV в гамата на Mazda CX-5 има еволюция на KODO дизайна, прецизна изработка, красив екстериор и просторното купе, изградено с фокус на пасажерите, внимателно изработено и превъзходно удобно за всички пътници. Перфектен за дълги, забавни пътешествия със семейството и с приятели. С най-новото поколение i-ACTIVESENSE технологии за безопасност, които притежава, всички могат да се отпуснат и да се насладят на пътуването.

Palace Auto Varna 2020 разкрива Автомобилът на годината за Европа на 2020 – Peugeot 208. Автомобилът има бензинов, дизелов или електрически двигател. Именно EV версията ще бъде изложена на изложението. Мощността е 100 кВт (136 к.с.), а максималният въртящ момент 260 Нм, предоставящ мигновена реакция. Моделът има пробег до 340 км по WLTP с едно зареждане. В салона на 208 има Peugeot i-Cockpit 3D от най-ново поколение. Технологията предлага интуитивно управление с компактния волан с вградени бутони, програмируемия 3D цифров инструментален панел, който е създаден софтуерно в България от Visteon, големия 10-инчов HD сензорен екран и 7-те лостчета.

Освен него на щанда на компанията ще бъде изложен и новия 2008. С линии, които са едновременно плавни и солидни, и с увеличен пътен просвет, моделът осигурява мощност и ефективност. Неговият профил разкрива елегантните му изваяни страни, придавайки му динамичен стил.  Изразителната му предна част, отличителният му светлинен подпис, 18-инчовите джанти, олекотени с аеродинамични елементи, хоризонталният преден капак с блестяща черна лента и покривът Black Diamond утвърждават неговия спортен, непокорен характер.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт