728 x 90

Два нови проекта за съхранение на енергия от Renault

Два нови проекта за съхранение на енергия от Renault

Groupe Renault продължава ангажимента си към устойчива мобилност, като действа върху цялата електрическата екосистема. С усъвършенствания склад за батерии във Франция и SmartHubs във Великобритания компанията инициира два големи проекта, използващи технологии за втори живот на батериите, в Европа. Общата цел е да се управлява разликата между потреблението и производството на електроенергия, за да се

Groupe Renault продължава ангажимента си към устойчива мобилност, като действа върху цялата електрическата екосистема. С усъвършенствания склад за батерии във Франция и SmartHubs във Великобритания компанията инициира два големи проекта, използващи технологии за втори живот на батериите, в Европа.

Общата цел е да се управлява разликата между потреблението и производството на електроенергия, за да се увеличи делът на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс. Стремежът е да се поддържа баланса между търсенето и предлагането на електроенергията чрез интегриране на различни енергийни източници с периодични производствени мощности. 

Фабриката Georges Besse в Дуе е дом на първия усъвършенстван склад за батерии, доставен от NIDEC ASI, партньор интегратор и доставчик на решения за съхранение. Този проект е част от стратегията на Groupe Renault за разработване на интелигентна електрическа екосистема в полза на енергийния преход.

Този нов проект се основава на наблюдението, че най-малкото несъответствие между потреблението и производството предизвиква смущения, които могат да компрометират стабилността на честотата на вътрешната мрежа. Стационарното съхранение на енергия дава възможност за регулиране и стабилизиране на мрежата чрез зареждане на батериите, когато търсенето е ниско, и оттадавене на електроенергия от батериите обратно в мрежата, когато търсенето е високо.

Усъвършенстваният склад за батерии се основава на батерии от електрически автомобили, комплектовани в контейнери, и е насочено към инсталирана мощност от близо 50 MWh на няколко обекта във Франция. Фабриката в Дуе има общ инсталиран капацитет от 4,7 MWh, използвайки рециклирани батерии, предоставяйки им втори живот, както и нови батерии, съхранявани за бъдеща употреба.

Проект SmartHubs by Connected Energy се намира в Западен Съсекс, Великобритания. Рециклирани батерии от автомобилите на Renault ще се експлоатират заедно с други технологии като част от местната енергийна система, за да се осигури по-чиста и по-икономична енергия за използване в социални жилища, транспорт, инфраструктура, частни имоти и местни компании. Рециклираните батерии ще бъдат вградени в специално проектираните системи E-STOR на Connected Energy.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт