728 x 90

Lotus Evora 400 се качи на поточната линия

Lotus Evora 400 се качи на поточната линия

Първият готов екземпляр от спортния автомобил Lotus Evora 400 слезе от поточната линия на марката в град Хетел. Този автомобил ще се използва с демонстрационни цели, а колите за клиенти ще започнат да се сглобяват до дни. Първите доставки ще се извършат през август тази година, но пазарите в Китай и САЩ ще трябва да

Първият готов екземпляр от спортния автомобил Lotus Evora 400 слезе от поточната линия на марката в град Хетел. Този автомобил ще се използва с демонстрационни цели, а колите за клиенти ще започнат да се сглобяват до дни. Първите доставки ще се извършат през август тази година, но пазарите в Китай и САЩ ще трябва да почакат до 2016 г.

Описваната като "най-бързата и мощна серийна продукция на марката", колата идва с рестилизирана визия, която включва нови брони и 19- или 20-цолови колела. В интериора промените са още по-драстични, като включват нова централна конзола, ново табло и нови седалки.

Както името на модела подсказва, задвижването е поверено на 3.5-литров V6 мотор с мощност от 400 к.с. Ще се предлага с 6-степенни автоматична и ръчна скоростни кутии. Тази силова установка осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 4.1 секунди, а максималната скорост е цели 300 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт