728 x 90

Започна кампанията за безопасност "Сигурност в състезанието, отговорност на пътя"

    Supercross Sofia и КАТ анонсираха началото на сътрудничество в рамките на национална кампания за сигурност, безопасност и отговорност на пътя. Инциативата е под мотото „Сигурност в състезанието, отговорност на пътя“ и е насочена към повишаване на отговорността на водачите към безопасното движение по пътищата през летния сезон. Кампанията е насочена към всички водачи на мотоциклети

    Supercross Sofia и КАТ анонсираха началото на сътрудничество в рамките на национална кампания за сигурност, безопасност и отговорност на пътя. Инциативата е под мотото „Сигурност в състезанието, отговорност на пътя“ и е насочена към повишаване на отговорността на водачите към безопасното движение по пътищата през летния сезон.

    Кампанията е насочена към всички водачи на мотоциклети и мотопеди, като акцентира върху всички мерки за безопасност при управлението на превозното средство на две колела. Инициативата ще е активна от месец август и ще продължи до октомври 2015 г., когато статистиката сочи, че рязко нарастват злополуките с мотоциклетисти и мотопедисти – а това налага нови мерки за контрол и превенция.

    „Радваме се, че кампанията „Сигурност в състезанието, отговорност на пътя“ беше подкрепена от КАТ – София и че имаме възможност да работим с тях за по-безопасното движение по  пътищата на Столицата. Като организатори на състезанието Supercross Sofia 2015|The Battle Begins искахме да допринесем за безопасността на мотористите и да принесем стандартите за безопасност от състезателната писта на пътя. Всички състезатели знаят колко е важна екипировката и затова ние се обръщаме към всички мотористи с призивникога да не забравят своите каски и протектори при управлението на мотор“, сподели Николай Рашков, организатор на Supercross Sofia.

    В пресконференцията се включи и комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ при СДВР и колегата му Николай Крушарски, началник отдел „Видео наблюдение“, които коментираха кампанията и конкретните препоръки към водачите през летния сезон: „Ние се радваме да подкрепим Supercross Sofia в тази инициатива, защото смятаме този вид кампании за особено важни за намаляване на пътнотранспортните произшествия. Данните сочат, че тази година тежките ПТП-та сас близо 200 по-малко в резултат на провеждането на информационни кампании и специализирани полицейски акции“.

    Служителите на реда препоръчват водачите и техните спътници винаги да карат с предпазни каски и екипировка, да планират маршрута предварително, като се движат в групи на дълго разстояние, да се движат със съобразена скорост и да спазват Закона за движението по пътищата, и да бъдат толерантни към всички останали участници в движението.

    Бившият републикански шампион по мотокрос и инструктор по дисциплината в Националната Спортна Академия „Васил Левски“ Красимир Градинаров обясни, че най-важният елемент от защитната екипировка на един мотоциклетист е каската. Без нея изходът от евентуален инцидент би бил с много по-тежки последствия, а дори и фатален.

    Supercross Sofia 2015/The Battle Beginsе е първото състезание по суперкрос, което ще се проведе на 31 октомври и 1 ноември 2015 год. в зала „Арена Армеец“ в София. България е предпочетена пред Румъния и Сърбия за домакин на шампионата и е първата страна в Източна Европа, която посреща състезание от подобен ранг.

    Шампионатът носи името Supercross Sofia/The Battle Begins, а българската столица е предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross първенството от Източна Европа е българинът Стоян Рашков. В състезанието ще вземат участие 20 чуждестранни състезатели.

    Към кампанията на Supercross Sofia и КАТ се присъединяват и всички състезатели, които ще се включат в състезанието през есента. Българският пилот Стоян Рашков, който е част от екипа на JGRMX, подкрепи инциативата чрез специално видео от САЩ.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт