728 x 90

Уникален карбонов тунинг от Zagato за Aston Martin Vanquish

Уникален карбонов тунинг от Zagato за Aston Martin Vanquish

Италианското тунинг ателие Zagato подготви уникална версия на супер автомобила Aston Martin Vanquish, който получи купе от карбон. Премиерата на колата е този уикенд край езерото Комо, където се провежда тузарското дизайнерско изложение Concorso dʼEleganza Villa dʼEste. При създаването на концептуалния автомобил дизайнерите са черпили вдъхновение от най-значимите и бързи супер модели на британската марка

Италианското тунинг ателие Zagato подготви уникална версия на супер автомобила Aston Martin Vanquish, който получи купе от карбон. Премиерата на колата е този уикенд край езерото Комо, където се провежда тузарското дизайнерско изложение Concorso dʼEleganza Villa dʼEste.

При създаването на концептуалния автомобил дизайнерите са черпили вдъхновение от най-значимите и бързи супер модели на британската марка от последните години. Формата на ауспуха, корпусите на външните огледала, карбоновият заден дифузьор и ултра-тънките спирачни апарати са взаимствани от купето One-77. А светодиодните задни светлини са изпълнени в стилистиката на аналогичните елементи в състезателния супер автомобил Vulcan.

Освен оптичният тунинг, в силово отношение 5,9-литровият атмосферен V12 двигател на Aston Martin Vanquish от Zagato е с увеличена мощност от 576 до 600 коня. Специалистите са пренастроили окачването, за да може завиването да стане по-рязко.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт