728 x 90

Hyundai Kona ще дебютира на 13 юни

След 12 различни тийзъра, вчера стана ясно, че Hyundai Kona ще бъде официално представен на 13 юни. Моделът се чака с особен интерес, тъй като това ще е един от субкомпактните кросоувъри с най-смел дизайн. На практика феновете на този тип автомобили вече видяха как ще изглежда Kona, тъй като в нета изтече кадър на

След 12 различни тийзъра, вчера стана ясно, че Hyundai Kona ще бъде официално представен на 13 юни. Моделът се чака с особен интерес, тъй като това ще е един от субкомпактните кросоувъри с най-смел дизайн.

На практика феновете на този тип автомобили вече видяха как ще изглежда Kona, тъй като в нета изтече кадър на серийната версия от рекламна фотосесия, а част от специалистите сравниха новия модел с C4 Cactus на Citroen.

Kia също ще предложи свой вариант на модела на Hyundai, който обаче ще е с по-консервативен и конвенционален дизайн. Кросоувърът на Kia ще се казва Stonic и също на няколко пъти беше засичан по време на тестове.

Hyundai Kona ще е позициониран точно под Tucson и се очаква да е съперник на Nissan Juke. От компанията обещаха, че Kona ще е „истински SUV”, което означава, че трябва да очакваме да е със задвижване 4х4.

Kona ще е глобален модел, като кросоувърът е изграден върху платформата, използвана при i20 и ще получи новите мотори на Hyundai, които дебютираха при последната генерация на i30.

Моделът ще бъде показан и на изложението във Франкфурт през септмеври, а Kia Stonic трябва да бъде представен в края на тази години или началото на следващата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт