728 x 90

Toyota веднага отрече за Кими Райконен

Toyota веднага отрече за Кими Райконен

Toyota побърза да опровергае слуховете, че звездата на Ferrari Кими Райконен ще напусне Формула 1, за да се върне в световния рали шампионат, този път зад волана на Yaris WRC. Предположенията тръгнаха от факта, че през уикенда гост на яхтата на Кими в Монте Карло за Гран при на Монако беше 4-кратният световен рали шампион

Toyota побърза да опровергае слуховете, че звездата на Ferrari Кими Райконен ще напусне Формула 1, за да се върне в световния рали шампионат, този път зад волана на Yaris WRC.

Предположенията тръгнаха от факта, че през уикенда гост на яхтата на Кими в Монте Карло за Гран при на Монако беше 4-кратният световен рали шампион и шеф на тима на Toyota в WRC Томи Макинен.

Кими кара две години в световния рали шампионат – през 2010 и 2011, като участва и в рали „България”, когато то беше кръг от WRC през 2010, а до това се стигна, след като Ferrari го освободи предсрочно в края на 2009, за да може да наеме Фернандо Алонсо за сезон 2010.

За 2012 Райконен се върна във Формула 1 с Lotus, а после подписа отново с Ferrari и вече кара за пети сезон за италианския тим, като все още няма победа след завръщането си в световния шампионат.

По-рано тази година финландецът не изключи възможността да се върне в WRC, но „само за удоволствие и само в някои състезания”.

Финландските медии цитираха в края на миналата седмица Миа Миетинен, изпълнителен вицепрезидент на Tommi Makinen Racing – компанията на Макинен, която изпълнява програмата на Toyota в световния рали шампионат, че тимът би имал интерес да работи с Райконен, ако той реши да напусне Формула 1.

Но спортният директор на Toyota Кай Линдстрьом, който беше навигатор на Кими през 2010 и 2011 – обясни, че не е имало преговори с Райконен за завръщането му в ралитата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт