728 x 90

Хамилтън спечели в Сингапур и увеличи аванса си

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели седмата си победа за годината и с триумфа в Гран при на Сингапур увеличи аванса си пред Себастиан Фетел от 30 на 40 точки. Германският пилот на Ferrari остана трети на финала, победен от Люис с Mercedes и Макс Верстапен с Red Bull. Състезанието по улиците на

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели седмата си победа за годината и с триумфа в Гран при на Сингапур увеличи аванса си пред Себастиан Фетел от 30 на 40 точки. Германският пилот на Ferrari остана трети на финала, победен от Люис с Mercedes и Макс Верстапен с Red Bull.

    Състезанието по улиците на Сингапур се получи стратегически напрегнато, но скучно в челото, като изключим това, че Верстапен успя да вземе старта на Фетел в началото, после Себ излезе втори, но при спиранията в бокса холандецът покри бокса на Себ и се върна пред него на пистата.

    Интересното е, че Хамилтън и Верстапен смениха хипермеките с меки, а Фетел сложи с ултрамеки, за които имаше съмнение, че ще изкарат до финала. Сликовете издържаха, но темпото на германеца беше много слабо и той завърши на 39 секунди от Хамилтън на пистата, където миналата година Скудерията беше големият фаворит.

    Преди началото на последната третина на състезанието се отвори единственият шанс за Макс да атакува Хамилтън, който се забави зад пилоти, които трябваше да затвори с обиколка. Докато Ромен Грожан с Haas и Сергей Сироткин с Williams се бореха за позиция те игнорираха сините флагове и това забави Люис, но Макс не беше достатъчно близо, за да опита атака.

    До края на сезона остават 6 старта, в които един пилот може да спечели максимум 150 точки.

     

    Класиране в Гран при на Сингапур:

    1. Люис Хамилтън, Mercedes 1:51.1,611 ч.

    2. Макс Верстапен, Red Bull  +8,961 сек

    3. Себастиан Фетел, Ferrari   +39,945 сек

    4. Валтери Ботас, Mercedes   +51,930 сек

    5. Кими Райконен, Ferrari      +53,001 сек

    6. Дениъл Рикардо, Red Bull +53,982 сек

    7. Фернандо Алонсо, McLaren        +1.43,011 мин.

    8. Карлос Сайнц, Renault      +1 об

    9. Шарл Льоклер, Sauber      +1 об

    10. Нико Хюлкенберг, Renault       +1 об и др.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт