728 x 90

Виетнамци използват платформа на BMW за първите си модели

Виетнамци използват платформа на BMW за първите си модели

VinFast, първата виетнамска автомобилна компания, която направи официалния си дебют по време на изложението в Париж вчера, използва остарели платформи от BMW. Информацията не е официална, но идва от авторитетното британско издание Autocar, което е разговаряло с хора от марката преди салона. Със сигурност не става дума за актуалната архитектура CLAR, а за по-старо поколение

VinFast, първата виетнамска автомобилна компания, която направи официалния си дебют по време на изложението в Париж вчера, използва остарели платформи от BMW.

Информацията не е официална, но идва от авторитетното британско издание Autocar, което е разговаряло с хора от марката преди салона. Със сигурност не става дума за актуалната архитектура CLAR, а за по-старо поколение на шасито.

От баварската компания идва и 2.0-литровия турбо мотор на моделите LUX A2.0 и LUX SA2.0. Това е 4-цилиндров агрегат във версии със 175 и 227 к.с., които се изпращат до задните колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия. Предвиждат се и 4х4 варианти.

Собственикът на марката VinFast – холдинг Vingroup, е един от най-големите частни бизнеси във Виетнам. Той е специализиран в строителството и инвестирането, но работи и в още няколко сфери. С автомобили групировката се занимава отскоро, но в строителството на завода само през 2017 г. са вложени около $3.5 милиарда.

В Париж тези дни компанията се представлява от началника си Джеймс де Лука – с 28-годишен стаж в General Motors (стига до пост вицепрезидент по глобалното производство), и неговия колега там Дейвид Лайън (шеф-дизайнер). Дизайнът на кросоувъра с името LUX SA2.0 оцени британската футболна звезда Дейвид Бекъм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт