728 x 90

Toyota GT86 няма да има наследник?

Toyota GT86 няма да има наследник?

Според различни източници от Toyota, японската компания не планира да предложи наследник на достъпното спортно купе GT86, като най-вероятно близнакът му Subaru BRZ също ще отиде в историята. Основната информация идва от японското списание Best Car, което разказа, че първоначално е трябвало да има модел, който да наследи GT86 и BRZ, но след това плановете

Според различни източници от Toyota, японската компания не планира да предложи наследник на достъпното спортно купе GT86, като най-вероятно близнакът му Subaru BRZ също ще отиде в историята. Основната информация идва от японското списание Best Car, което разказа, че първоначално е трябвало да има модел, който да наследи GT86 и BRZ, но след това плановете са се променили.

И решението е следното – на пазара в Япония ще излезе най-семплата версия на новата Supra, оборудвана с 2-литров 4-цилиндров двигател с 197 конски сили, като този автомобил ще е наследникът на GT86.

През 2016 Toyota потвърди, че подготвя наследник на GT86, но още тогава се знаеше, че е вероятно да бъде приложено решението с най-евтиния вариант на Supra, само че тогава не беше съвсем ясно кога ще се появи новият модел.

Историята обаче поема в нова посока, тъй като в Toyota не планират да ограничат възраждането на спортните си модели само с новата Supra.

„В крайна сметка, има ли нещо по-хубаво от стегната спортна кола със задно предаване – запита президентът на Toyota Акио Тойода на представянето на Supra на салона в Детройт този месец. – Надявам се, че това няма да е последният спортен модел на Toyota, който виждате и в бъдеще ще има още.”

Предполага се, че точно под Supra ще бъде позициониран нов модел – предстои съживяването на друга легенда – MR2, само че в изцяло електрически вариант, като колата пак ще е със задно предаване. И този проект, подобно на GT86/BRZ отново се очаква да е съвместно разработен със Subaru. Все още обаче никой не може да се ангажира с точен срок кога ще станем свидетели на възраждането на MR2.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт