728 x 90

Land Rover осъди китайски имитатор на Evoque

    Британската компания Jaguar Land Rover, част от Tata Motors, обяви, че е осъдила китайския автомобилен производител Jianling Motors, който произвежда незаконно копия на Range Rover Evoque. Решението на съда в Пекин е от петък и в него се казва, че последното поколение на Evoque е било изкопирано от Land Wind X7 на Jianling Motors, което

    Британската компания Jaguar Land Rover, част от Tata Motors, обяви, че е осъдила китайския автомобилен производител Jianling Motors, който произвежда незаконно копия на Range Rover Evoque.

    Решението на съда в Пекин е от петък и в него се казва, че последното поколение на Evoque е било изкопирано от Land Wind X7 на Jianling Motors, което въвежда в заблуждение клиентите. Съдът разпорежда, че продажбите, производството и маркетингът на Land Wind X7 трябва да бъдат незабавно преустановени и Land Rover да получи компенсация от китайската компания.

    Двата модела – Evoque и Land Wind X7, са със сходни форми, почти идентични дизайнерски решения и китайците са изкопирали дори и оформлението на вратите и най-характерните панели на каросерията.

    JLR стартира съдебната битка срещу Jianling Motors през 2016 година, като това се оказа изключение, тъй като големите автомобилни компании рядко завеждат такива дела въпреки масовото копиране на техни модели в Китай.

    Все още изходът на делото не е бил коментиран от Jianling Motors, а Land Rover обяви, че ще лансира новия Evoque в Китай през април.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт