728 x 90

Lamborghini се отказа от претенциите към руския Aurus

Lamborghini се отказа от претенциите към руския Aurus

Италианският луксозен бренд Lamborghini няма възражения против присъствието на марката Аурус на европейския пазар. Претенциите на италианците в Бюрото за интелектуална собственост са касаели тунинг ателие Klassen Automobile, което се опитвало да регистрира търговската марка Aurus в Европа. През февруари тази година обаче жалбата на италианския бренд е оттеглена, тъй като правата вече са собственост

Италианският луксозен бренд Lamborghini няма възражения против присъствието на марката Аурус на европейския пазар. Претенциите на италианците в Бюрото за интелектуална собственост са касаели тунинг ателие Klassen Automobile, което се опитвало да регистрира търговската марка Aurus в Европа.

През февруари тази година обаче жалбата на италианския бренд е оттеглена, тъй като правата вече са собственост на Русия. От Lamborgini обясняват, че руският Aurus "принципиално се отличава по своето позициониране от италианския бренд, фокусиран върху суперколите – в частност Urus".

Към Аурус претенции имат още две компании – Toyota с Auris, и Michelin със субренда Taurus. Засега няма информация дали те са оттеглили своите жалби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт