728 x 90

Ботас победи с малко Хамилтън, тръгва пръв в Китай

    Валтери Ботас с Mercedes спечели първия си полпозишън за сезон 2019 във Формула 1, след като изпревари в битката за първото място съотборника си Люис Хамилтън с 0,023 секунди. Пилотите на Mercedes окупираха първа редица, а трети остана Себастиан Фетел с Ferrari, на над 0,3 секунди от финландеца. Валтери влезе в уикенда като лидер в

    Валтери Ботас с Mercedes спечели първия си полпозишън за сезон 2019 във Формула 1, след като изпревари в битката за първото място съотборника си Люис Хамилтън с 0,023 секунди. Пилотите на Mercedes окупираха първа редица, а трети остана Себастиан Фетел с Ferrari, на над 0,3 секунди от финландеца.

    Валтери влезе в уикенда като лидер в класирането с 1 точка аванс пред Хамилтън, като Mercedes взе двойни победи в първите две състезания.

    Другият пилот на Скудерията Шарл Льоклер се класира 4-и, като остана на 0,017 секунди от съотборника си в последните бързи обиколки в третата част на квалификацията.

    Но Льоклер извади късмет заради забавянето на Макс Верстапен с Red Bull, който не успя да влезе в последната си бърза обиколка навреме, тъй като беше забавен от група пилоти, а Фетел успя да мине пред него в обратния завой. Така Макс остана пети, на 0,542 секунди, но изпревари съотборника си Пиер Гасли с над 0,8 секунди, който също не успя да запише втора бърза обиколка.

    Дениъл Рикардо с Renault беше единственият в третата част с чисто нови гуми, като се класира осми и изпревари съотборника си Нико Хюлкенберг с минималните 0,004 секунди.

    Нито един от двамата пилоти на Haas не успяха да запишат бърза обиколка във финалната част заради трафик.

    Класиране в квалификацията за Гран при на Китай може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт