728 x 90

Tesla показа дизайна на нов елмобил

Tesla показа дизайна на нов елмобил

Tesla Motors публикува дизайнерски скеч от нов неизвестен модел. По предварителни данни, американците възнамеряват да разработят компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но ще го разпространяват и на глобалния пазар. По-рано шефът на "Тесла" Илон Мъск изяви намеренията си да открие в Китай нов научно-изследователски център, където в това число да бъде

Tesla Motors публикува дизайнерски скеч от нов неизвестен модел. По предварителни данни, американците възнамеряват да разработят компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но ще го разпространяват и на глобалния пазар.

По-рано шефът на "Тесла" Илон Мъск изяви намеренията си да открие в Китай нов научно-изследователски център, където в това число да бъде създаден съвършенно нов модел, предназначен не само за страната, но и за други региони. През миналата година Tesla приключи строителството в южната част на Китай ново предприятие под наименованието "Гигафабрика 3", мощностите на който ще позволят да се произвежда електрическия хечбек в големи обеми.

От конвейера на завода вече слезе първата партия Model 3 – най-достъпния в момента автомобил на "Тесла". Елмобилът китайско производство струва 355 800 юана ($50 000) без отчета на субсидиите, докато импортираните от САЩ автомобили струват 439 хиляди юана ($62,7 хиляди).

В близките няколко години компания Tesla ще пусне в серия компактния кросоувър Model Y, както и пикапа Cybertruck. Прототип на последното возило дебютира през ноември 2019 година. Общо ще бъдат достъпни три основни модификации на модела: с един, два и три елмотора.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт