728 x 90

Американският брат на Ford Mondeo слиза от поточните линии през юли

Американският брат на Ford Mondeo слиза от поточните линии през юли

Ford Fusion, технологическият еквивалент на Ford Mondeo за пазара в Северна Америка, ще бъде свален от поточните линии през юли месец тази година. На практика вече не се приемат поръчки за нови автомобили от серията, а в последните седмици ще се продават коли на склад, които са произведени по обща спецификация. 21 юли е първоначално

Ford Fusion, технологическият еквивалент на Ford Mondeo за пазара в Северна Америка, ще бъде свален от поточните линии през юли месец тази година.

На практика вече не се приемат поръчки за нови автомобили от серията, а в последните седмици ще се продават коли на склад, които са произведени по обща спецификация.

21 юли е първоначално посочената дата за край на производството, която обаче може да се измести с няколко седмици поради забавянето в монтажната дейност, наложено от кризата с коронавирус.

Засега конкретните планове на Ford за заместник на модела не са ясни. Най-възможна изглежда опцията марката да лансира ново вдигнато комби, по подобие на Subaru Outback, което да се продава както в САЩ, така и в Европа под името Mondeo.

В момента бройки от Fusion на склад се продават в Америка с отстъпка от до 5000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт