728 x 90

Toyota C-HR Prologue – така ще изглежда бъдещият малък плъг-ин хибрид кросоувър на марката

През 2023 г. ще излезне втора генерация на градския SUV любимец, а сега Toyota показа първи прототип на предстоящия модел, до който максимално ще се доближава и производствената версия. През 2014 г. Toyota представи C-HR Concept на салона в Париж, а три години по-късно се появи и производствената версия. През 2020 година дойде ред за

През 2023 г. ще излезне втора генерация на градския SUV любимец, а сега Toyota показа първи прототип на предстоящия модел, до който максимално ще се доближава и производствената версия.

През 2014 г. Toyota представи C-HR Concept на салона в Париж, а три години по-късно се появи и производствената версия. През 2020 година дойде ред за фейслифт, а съвсем скоро очакваме да се появи изцяло обновения наследник. 

Студия на Toyota C-HR с прогресивен дизайн.

Визуално концептът е много подобен на изцяло електрическия bZ Compact SUV Concept, но е цялостно е по-компактен. При директно сравнение, C-HR наподобява модел с две врати с наведена напред С-колона. Надвесите са къси, както и предният капак. Многобройни ръбове характеризират страничния изглед. За разлика от електрическия прототип, C-HR показва по-агресивни прорези на фаровете, както и по-широка радиаторна решетка. Подчертаният покрив привлича вниманието със спойлер в контрастен цвят. Елементите по задницата са ъгловати и вдлъбнати и създават усещане за прогресивен дизайн, заедно с масивната престилка и дифузьор. Арките на колелата изглеждат изключително разширени. Не е ясно дали SUV купето ще бъде четириврато със скрити задни врати.

C-HR като хибрид и плъгин хибрид

Няма информация за технологиите, но е потвърдено, че освен хибридна версия ще има и плъгин хибрид. Батериите за моделите идват от Европа, както и европейският дизайнерски център на Toyota ED2 е отговорен за дизайна на прототипа. Сегашната Toyota C-HR – C-HR означава “Coupé High Rider” – се произвежда за европейския пазар в Адапазан, Турция. Базиран е на платформата TNGA (Toyota New Global Architecture), въведена през 2015 г. с 4-то поколение Prius.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт