728 x 90

VW загатна за нов електрически седан, който ще излезе през… 2026 г.

Volkswagen казва, че Trinity и други бъдещи електрически модели от компанията ще бъдат „произведени със значително по-малко варианти“.

Днес Volkswagen обяви обновената си стратегия Acceleration, която идва като продължение на Transform 2025+. Част от новия план е и чисто ново електрическо превозно средство, за което марката загатна.

Колата носи името Project Trinity и ще се появи през 2026 година. Производството ще се извършва в завода на марката във Волфсбург.

Името Trinity идва от латинското „trinitas“ и означава триединството. В този случай това означава „новоразработена електронна платформа с най-съвременен софтуер, опростяване на структурата на доставките и изцяло мрежово и интелигентно производство в основния завод във Волфсбург“.

Седанът с нулеви емисии обаче ще се превърне в сериен автомобил eдва след пет години 2026 г. Когато дебютира, той ще бъде технически готов за Ниво 4 на автономно шофиране. Автопроизводителят дори го описва като „машина на времето“, защото ще „печели“ време на хората и ще намалява стреса им.

Друго огромно обещание, което Volkswagen дава, е относно скоростта на зареждане на проекта Trinity. Той ще зарежда батериите си „толкова бързо, колкото зареждането с гориво“ и ще „определя стандартите“ по отношение на пробега с едно зареждане. Нито едно от тези твърдения обаче не е подкрепено с конкретни цифри засега.

Не на последно място, Volkswagen казва, че Trinity и други бъдещи електрически модели от компанията ще бъдат „произведени със значително по-малко варианти“ и използваните компоненти ще бъдат почти стандартизирани за всички тях.

Това означава, че клиентите ще имат по-малко версии, от които да избират, но новите автомобили ще имат предварително заредено „почти всичко на борда“ и потребителите ще могат да активират желаните функции „при поискване“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт