www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Opel Astra напуска Великобритания

22.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2179 прочитания
A+ | A-

Без значение дали Великобритания ще постигне сделка или не с ЕС за Брекзит, местната автомобилна индустрия вече понася сериозни поражения. Honda вече обяви, че спира производството на Civic на Острова, а сега е ред на Opel да върне в Германия производството на един от най-популярните модели в Европа – Astra.

Според Automotive News, шефовете на PSA обмислят преместването на производството на Astra от Великобритания в Германия, като това трябва да стане за следващото поколение на модела, което ще се появи към края на 2021 година или по-рано. Интересното е, че преди GM да продаде Opel на PSA, американците обмисляха същия ход през 2016 година, така че това явно ще се случи.

Само една четвърт от частите и компонентите, необходими за сглобяването на Opel Astra се произвеждат на Острова, така че няма смисъл този модел да остане там след Брекзит, когато производството му може да стане уязвимо за мита и такси. Много е възможно Opel да премести Astra в Рюселхайм, където се отвориха производствени възможности, след като марката спря производството на Zafira през лятото.

Според източници от PSA, възможно е в Англия да остане сглобяването на местния вариант на Opel Astra – Vauxhall Astra с десен волан, а капацитетът на завода да се допълни с поне още един модел за местния пазар – например Peugeot 308.

Все още няма потвърждение, но се очаква следващото поколение Opel Astra да е качено на платформата EMP2, а колата да е малко по-къса в сравнение с актуалната генерация. Двигателите ще са дело на PSA и на практика Astra ще получи гамата на Peugeot 308, като в нея ще влизат 1,2-литров бензинов турбо мотор и нов 1,5-литров турбо дизел.

Очаква се да има и Astra GT plug-in хибрид с мощност около 220 конски сили, както и електрическа версия на модела с пробег около 300 км.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ