www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие спечели шеста поредна световна титла

19.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3248 прочитания
A+ | A-

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия спечелиха шета поредна световна титла в световния рали шампионат, след като завършиха на пето място в крайното класиране на рали „Австралия”, последен кръг за сезона. Пилотът на M-Sport влезе в последната надпревара с аванс от 3 точки пред съперника си Тиери Нювил с Hyundai, а битката за титлата се реши в последния ден, когато заваля дъжд и Нювил и другият претендент за титлата – От Танак с Toyota катастрофираха и отпаднаха.

Преди това обаче Танак водеше битка за първото място в състезанието, като съотборникът му Яри-Мати Латвала, който на два пъти излиза начело беше предупреждаван, че ще трябва да пусне естонеца напред, за да съхрани той шансовете си за короната.

А Ожие вървеше пред Нювил и макар, че двамата бяха в дъното на Топ 5, французинът успя да се изкачи до Топ 5, след като съотборниците му Теему Сунинен и Елфин Еванс го пуснаха напред в събота.

В неделя първи от фаворитите на калните и хлъзгави отсечки сбърка Нювил, който в 22-я етап се удари и остана без задно дясно окачване, още в следващата отсечка пък Танак излетя от пътя и също приключи участието си. Така Ожие трябваше само да завърши, за да вземе титлата.

Латвала спечели победата в Австралия, а 4-ото място на съотборника му Есапека Лапи гарантира на Toyota първото място при конструкторите в края на годината.

Заедно с Латвала на подиума се качиха още Хейдън Падън с Hyundai и Мадс Остберг със Citroen.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ