www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дебют за Попов и Башкехайов в рали "Германия"

14.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3427 прочитания
A+ | A-

Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов е изправен пред най-тежкото си предизвикателство в сезон 2018 в марковия шампионат Opel Adam Cup в Германия. Двамата ще стартират в рали „Германия”, кръг от световния шампионат, като участниците в марковата надпревара са част от програмата на асфалтовото състезание, което стартира в четвъртък.

Екипажът на „Ясен Попов Рейсинг” вече записа три старта в Германия този сезон с най-добро класиране 8-о място в „Щермведер Берг” през юни, а сега ще трябва да преодолее някои от най-трудните етапи в света.

„Рали „Германия” ще е много тежко за нас, тъй като отсечките са много дълги, а ние имаме сериозни ограничения в гумите – обясни за autoclub.bg Даниел Попов. – По правилата на купата нямаме право да караме с твърдите сликове на Michelin, които са най-издръжливи, а само с меките и средно твърдите.

„Има отсечки с дължина 20, 30 и повече километра, така че ще трябва да пазим гумите, а и е интересно да видим как ще се държи колата ни в такива дълги и тежки етапи. Най-дългата отсечка, която сме карали тази година в Германия беше 19 километра, а „Панцерплате” е два пъти по-дълга.”

Opel Adam Cup използва рали „Германия” за два кръга от своята надпревара – етапите в четвъртък и петък се броят за едно рали, а тези в събота и неделя – за още едно.

Днес екипажите описват отсечките, утре е техническият преглед, а състезанието стартира в четвъртък.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ