www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Влъчков стартира в Австрия като лидер в шампионата

18.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 4454 прочитания
A+ | A-

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва стартира във втория кръг от Купата на Централна Европа в GT4 сериите като водач в класирането при аматьорите.

Пилотът на София Кар Моторспорт започна сезона с две победи на чешката писта „Мост” зад волана на Sin R1 GT4 и сега ще се бори за още успехи този уикенд, вече на класическото за Формула 1 трасе Ред Бул Ринг в Австрия.

Вчера на пистата Ред Бул Ринг, която е дълга 4.326 км, Влъчков направи и тестове, за да свикне с трасето, което е напълно ново за него. Бащата на пилота и негов мениджър Стамен Влъчков подчерта, че това е първата писта, която е допаднала на Иван още с първите 2-3 обиколки.

„Първият десен завой, който е много бърз, очевидно му харесва много, защото в него влиза с пълна газ – обясни Стамен. - Целта ни е да се класираме поне на 3-о място този уикенд."

Днес са свободните тренировки, а утре е квалификацията от 09:45 часа българско време. Първото състезания е утре от 14:00 българско време, а второто -  в неделя от 14:00 часа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ