www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Viper VCR не успя да подобри рекорда на "Нюрбургринг"

05.09.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3278 прочитания
A+ | A-

Феновете на култовия модел Dodge Viper искаха да изпратят в пенсия автомобила и затова организираха набиране за средства, с които Viper ACR трябваше да счупи рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг” преди да се оттегли от света на новите автомобили.

Парите бяха събрани, но опитът за рекорд се провали, тъй като пилотите не успяха да слязат под 7 минути за обиколка, а освен това и двете подготвени за пистовата битка коли се повредиха.

При първия опит през юли германецът Донимик Фарнбахер, който имат опит в „24 часа на Льо Ман” и „24 часа на Дейтона” стигна до 7.03,45 минути с Viper VCR. След него дойде ред на Люк Щолц, но той първо спука гума, но задържа колата на трасето, а след това дефектира диференциала на автомобила заради теч на масло.

Така дойде ред на втория Viper VCR и Ланс Арнолд, като той записа 7.01,30 минути в най-бързата си обиколка. След това Арнолд спука гума при 250 км/ч и излетя от трасето, а колата му вече не беше в състояние да продължи опитите за рекорд. Арнолд се отърва невредим при инцидента.

Феновете събраха парите с помощта на платформата за краудфандинг GoFundMe, но тимът обяви, че няма да прави нови опити за рекорд. Останалите от събраните пари ще отидат за ремонт на повредените предпазни огради на „Нюрбургринг” и за хората, организирали опита за рекорд.

Най-добрата обиколка на митичното трасе остава на McLaren P1 LM – 6.43,22 минути.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ