728 x 90

Zimmer Golden Spirit Coupe: Познайте какво се крие отдолу?

Zimmer Motorcars е американска фирма, специализирана в изработването на неокласически автомобилни форми на основата на повече или по-малко съвременни модели. Сега тя продава едно от своите най-интересни произведения. Тя фалира веднъж през 1986 година, възражда се през 1996 година, но през 2016 година отново изчезва в небитието. Очевидно нишата, в която се подвизава компанията, е

Zimmer Motorcars е американска фирма, специализирана в изработването на неокласически автомобилни форми на основата на повече или по-малко съвременни модели. Сега тя продава едно от своите най-интересни произведения. Тя фалира веднъж през 1986 година, възражда се през 1996 година, но през 2016 година отново изчезва в небитието. Очевидно нишата, в която се подвизава компанията, е доста тясна, пък и самият дизайн на продуктите й е малко… нека се изразим така, спорен.

Да вземем за пример Zimmer Golden Spirit Coupé, произведен през 2011 година на основата на тогавашния Ford Mustang V8. Автомобилът не просто е получил калници и решетка в ретро стил – цялата му предница е с предвоенен дизайн, украсен с безброй бутафорни ретро детайли, задницата също се опитва да ни върне в духа на 20-те и 30-те години. Откъдето и да се погледне автомобила, той изглежда по странен начин твърде ретро, за да бъде нов, и твърде модерен, за да бъде наистина автентична класика. В интериора нещата са почти комични – тук добре познатите от оригиналния модел семпъл дизайн и още по-семпли материали са короновани със златни емблеми.

Иначе под капака се крие чудесен петлитров осмак, или по-точно атмосферен Coyote V8 с мощност 418 к.с. и максимален въртящ момент 529 нютонметра. Пробегът е 52 000 мили или около 84 000 километра, очакваната цена е към 14 щатски долара.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *