728 x 90

Колко струва един VW Golf I в момента?

  След 10 ноември 1989 година автопаркът у нас постепенно започна да се променя изоснови, а соц-возилата все повече отстъпиха място на „западни“ коли и на такива, произведени в Япония, а по-късно и с корейски модели. Но спомняте ли си кои бяха автомобилите, които най-напред започнаха да се появяват сравнително масово по българските пътища, още преди

  След 10 ноември 1989 година автопаркът у нас постепенно започна да се променя изоснови, а соц-возилата все повече отстъпиха място на „западни“ коли и на такива, произведени в Япония, а по-късно и с корейски модели. Но спомняте ли си кои бяха автомобилите, които най-напред започнаха да се появяват сравнително масово по българските пътища, още преди те да бъдат завладени от Golf II и Kadett E, VW Passat, Opel Vectra, Mercedes 190 и W124, BMW Е30 и Е36, както и Audi 80? Съвсем, ама съвсем в началото на прехода по пътищата се появи солидно количество Golf „единица“, Opel Kadett D, Ford Escort, както и първите две поколения на Passat, както и всевъзможни BMW, Mercedes и Audi на по над десетгодишна тогава възраст.

  И ако появилият за първи път през 1974 година Golf от първото поколение, който с излизането си на пазара е истинска революция с компановката си с предно предаване и ъгловат дизайн, изваян от Джуджаро, се превръща в истинска революция и става пример за подражание от останалите марки в компактния клас, беше обичайна гледка по родните пътища през 90-те години и дори след настъпването на хилядолетие, то днес е почти куриоз да видите такова нещо на пътя.

  Прочети още:
  Продават кошмара на всеки природозащитник!

  В сайта за обяви www.mobile.bg наред с няколко кабриолета в момента има една-единствена обява за такъв автомобил, в останалите европейски държави положението не е много по-различно – продават се или идеално запазени колекционерски екземпляри от кабриолета или версията GTI, обикновено на баснословли цени, или нищо. Когато въобще се продават такива автомобили, цените им обикновено са минимум по 2-3-4 хиляди евро, и нагоре, а тенденцията очевидно е тези стойности само да растат. Цената не червения и никак не зле изглеждащ автомобил е 6800 лева, двигателят е 1,6-литров бензинов, оборудването е GX, като автомобилът е от специалната серия Royal.

  Повече информация може да откриете в оригиналната обява на автомбила. Цената към момента на публикуване е 6800 лв.

  Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт