728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

На какво е способен VW Touareg V10 TDI на Аутобана? (видео)

Още през 2004 г. VW предлага Touareg с мощен V10 TDI дизелов мотор. Този тип двигатели може би не се асоциират често с висока скорост, но ново видео ни показва, че всъщност това не е точно така. Touareg е голяма и сериозна машина, предназначена да превозва семейства и товари, като в това си изпълнение има

Още през 2004 г. VW предлага Touareg с мощен V10 TDI дизелов мотор. Този тип двигатели може би не се асоциират често с висока скорост, но ново видео ни показва, че всъщност това не е точно така.

Touareg е голяма и сериозна машина, предназначена да превозва семейства и товари, като в това си изпълнение има тегло от над два тона. Под капака се намира 5.0-литров V10 дизел, който произвежда 313 конски сили и 750 Нм въртящ момент. Въпреки много големите си размери и високо тегло, 10-цилиндровият Touareg е способен да развие 100 км/ч от място за под осем секунди.

Във видеото V10 дизеловият Touareg демонстрира всичките си показатели, като достига със забележителна лекота скорост от около 240 км/ч. Най-динамичен автомобилът се усеща между 100 и 200 км/ч, а над кота 200 определено влияние оказва теглото и голямото челно съпротивление.

Прочети още:
Край на фенските авто срещи пред НИМ в София - зоната вече е пешеходна

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *