728 x 90

Един от 10 VW T3 с двигател от Porsche се продава. Струва 365 000 евро

231 к.с. от 3,2-литров двигател на Carrera и максимална скорост от 185 км/ч.

Тъй като през 80-те години на миналия век спомагателните автомобили от модела VW T3 са били твърде бавни за тестовете на Porsche, на бърза ръка направили по-мощни „Були“, които използвали 3,2-литровия боксер от Carrera. Има различни данни за броя на произведените бусове, но едва ли са били повече от десет екземпляра. И тъй като вече не вървели като VW, а като истински Porsche, T3 B32 сигурно са сред най-редките модели от Цуфенхаузен.

Един от тях сега се предлага за продажба през интернет платформата mobile. И то от официален дилър на марката – Porsche Centrum Gelderland в Холандия. Предлаганият T3 B32 е с първа регистрация от 1988 г., механична скоростна кутия и пробег от 130 770 километра. Разбира се, на борда има и оригинален номер на рама на Porsche. Автомобилът, който е изработен през 1985 г. и има покритие от перленобял металик, някога е бил притежание на главния изпълнителен директор на Porsche Петер В. Шуц и ще отиде при новия си собственик с германски документи.

Прочети още:
Търг за Aston Martin DB5, притежаван от самия Шон Конъри

Купувачът обаче ще трябва да се погрижи за някои проблеми с боята и да облицова наново панелите на вратите. Но това сигурно не би го затруднило, ако е готов да отдели от залъка си покупна цена от 364 900 евро. В момента за тези пари бихте получили две чисто нови Porsche 911 GT3, но нито един друг T3 B32.

231 к.с. от 3,2-литров двигател на Carrera и максимална скорост от 185 км/ч не са нещо, от което днес непременно ще ви падне шапката. През 80-те години обаче тази комбинация във VW T3 е била абсолютен хит. Днес оригиналните модели на Porsche T3 B32 са абсолютни колекционерски съкровища. Сега едно от тях може да бъде купено.

Вижте повече в обявата за автомобила.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *