728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Фейслифт за цялото семейство VW T-Roc

Volkswagen обяви световната премиера на новия T-Roc с нов и свеж дизайн, иновативни асистиращи системи и многобройни цифрови услуги, продължавайки историята на успеха на компактния кросоувър модел. Обновената външност отразява безпогрешно идентичността на новите T-Roc, T-Roc R и T-Roc Cabriolet. Интериорът е усъвършенстван с използване на висококачествени материали, обновен екран на инфотейнмънт системата и цифрови

Volkswagen обяви световната премиера на новия T-Roc с нов и свеж дизайн, иновативни асистиращи системи и многобройни цифрови услуги, продължавайки историята на успеха на компактния кросоувър модел. Обновената външност отразява безпогрешно идентичността на новите T-Roc, T-Roc R и T-Roc Cabriolet. Интериорът е усъвършенстван с използване на висококачествени материали, обновен екран на инфотейнмънт системата и цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit в стандартното оборудване.

Иновативните технологични решения от по-високите автомобилни класове вече са неразделна част от фамилията компактните SUV модели на марката – новия T-Roc вече предлага матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT, гама асистиращи системи IQ.Drive с Travel Assist, както и адаптивен темпомат с превантивни функции ACC. По този начин Volkswagen прави поредната голяма крачка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в изпълнение на своята стратегия за ускорено развитие ACCELERATE.

Новото арматурно табло с подплатени с пенопласти и украсени с контрастни шевове повърхности се отличава с модерно излъчване и добавя висококачествен акцент в оформлението на интериора на новия T-Roc. Екранът на инфотейнмънт системата вече е оформен като таблет и е разположен централно на арматурното табло в една линия с блока контролни прибори зад волана в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване, диагоналът на екрана на инфотейнмънт системата е с размер 8,0 или 9,2 инча. Компактният SUV модел вече се предлага със стандартно оборудване с изцяло цифрови показания на блока на контролните прибори Digital Cockpit, който може да се поръча като опция и като Digital Cockpit Pro с диагонал на екрана до 10,25 инча. Мултифункционалният волан, който също е част от стандартния пакет оборудване, също се отличава с ново оформление, допринасящо за по-лесното, изцяло интуитивно управление на функциите в автомобила.

Разнообразната гама от задвижващи агрегати на новия T-Roc включва възможност за избор на три TSI и два TDI двигателя. В зависимост от избраното задвижване, въртящият момент се насочва към колелата на предния мост посредством 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна DSG трансмисия. 1,0-литровият трицилиндров двигател TSI е с максимална мощност от 81 кВт (110 к.с.), а максималната мощност при четирицилиндровите бензинови двигатели е съответно 110 кВт (150 к.с.) при 1,5-литровия TSI и 140 кВт (190 к.с.) при 2,0-литровия TSI. Гамата придобива напълно завършен вид с двата 2,0-литрови четирицилиндрови дизелови двигатели TDI, развиващи максимална мощност от съответно 85 кВт (115 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.). Като алтернатива на предното предаване в съчетание с дизеловия двигател със 110 кВт (150 к.с.) се предлага система за двойно предаване 4MOTION, която осигурява превъзходно сцепление и динамика на пътя. При версията с 2,0-литровия TSI с мощност 140 кВт (190 к.с.) системата 4MOTION е част от стандартното оборудване на новия T-Roc.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *