728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Как българи създадоха една от най-мощните коли в Източна Европа

Става дума за автомобил Volkswagen Scirocco, разработен специално за драг състезания.

Тунингът в България е доста спорно явление. До голяма степен той се изчерпва с евтино модифициране на масови коли без търсенето на каквито и да е качествени резултати. Но, разбира се, както с всяко нещо, има и изключения.

У нас се подвизава една от най-мощните коли изобщо в Източна Европа. Става дума за автомобил Volkswagen Scirocco, разработен специално за драг състезания.

Всъщност, конкретният автомобил се появява при създателите от Хеед Ауто като донор за части. От него трябва да бъде свален предния капак и да отиде в предишното Scirocco, по което екипът работи.

Не след дълго обаче, механиците започват да човъркат и второто Scirocco в гаража. На кратко от Хеед Ауто описват проекта си като най-мощната драг кола в България.

„Натрупаният опит след над 10 години работа със силов тунинг си проличават особено в представянето на сивото сироко: мощността му е над 1400 конски сили, а най-доброто време за 1/4 миля е 7.65 секунди, с над 290 км/ч терминална скорост. Времето е поставено на драг писта Тива, Гърция.“

Прочети още:
Дизайнер възроди Audi Coupe Quattro за 2021 година

Повече подробности за това как се стига от 90 к.с. до близо 1500 к.с. можете да видите в дългото видео по-долу, в което хора от самия екип разказват историята на най-мощната драг кола в България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *