728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Продават VW Polo с 2.8 VR6 мотор за 16 000 лв.

Може би най-важната новина е, че конверсията към 2.8 VR6 двигател не включва само поставянето на самия агрегат.

Дори и в най-спортните си серийни версии, Volkswagen Polo никога не е получавал 6-цилиндров мотор. Но този червен мъник тук изглежда е един от малкото, които са получили 2.8 VR6 сърце. Разбира се, не от завода.

Машината се намира във Великобритания и в момента е пусната за продажба. Продавачът обяснява, че нарочно е запазил визията на автомобила почти непроменена, за да може тя да не издава какво се крие под капака. Цялостното състояние е доста добро, но то се дължи на купищата ремонти и подобрения, които са били направени през последните години.

Естествено, най-важната промяна е 2.8 VR6 моторът под предния капак. Той е взет от Golf MK3 и в момента е с пробег от около 140 000 километра. Самото купе е на близо двойно повече, но е преминало през цялостно боядисване и реконструкция на окачването. Съединителят, маховикът и много други възлови компоненти са били сменени наскоро.

Прочети още:
БГ пазар: Продават реставрирана метална детска количка Жигули Народна Милиция

Може би най-важната новина е, че конверсията към 2.8 VR6 двигател не включва само поставянето на самия агрегат. Купето е подсилено, за да може да носи по-голямата тежест, а освен това има и различни разпънки, които гарантират по-добро поведени в завоите. Има подобрения по окачването, а базовите заводски колела крият по-големи спирачки.

Припомняме, че този двигател произвежда максимална мощност от 174 к.с. при 5800 об/мин и максимален въртящ момент от 235 Нм при 4200 об/мин. Мощността се предава на пътя чрез предните колела посредством 5-степенна ръчна скоростна кутия.

В обявата се споменава, че машината не губи никакви течности и няма и точка ръжда. Иската цена е 6990 паунда, което се равнява на приблизително 16 000 лева по днешните курсове преди докарването. Вижте повече в обявата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget