БГ пазар: Продават VW Passat W8 4×4 с 270 к.с. за 4900 лв.

Открихме този черен Passat W8 за продажба в София с доста примамлива цена – 4900 лева според обявата.

През март 1996 година, по време на изложението в Женева, Volkswagen показва чисто ново поколение Passat. Един от най-добре продаваните автомобили в Европа стъпва на нова платформа и идва с ново поколение двигатели. Част от палитрата е и Passat W8.

Двигателната гама на Passat B5 е богата и включва бензинови мотори с работен обем от 1.6 до 2.8 литра, но дизеловите TDI агрегати са далеч по-популярни сред потребителите. Най-слаб интерес обаче има към най-мощния двигател в гамата, който се появява със сериозния фейслифт от 2001 г.

Става дума за 4.0-литровия W8 мотор, който Volkswagen слага на Passat W8 в периода между 2001 и 2004 година, буквално до самия край на производството. От серията са продадени само 11 000 бройки, а една от тях в момента се предлага втора ръка у нас.

Открихме този черен Passat W8 за продажба в София с доста примамлива цена – 4900 лева според обявата. Прави впечатление, че продавачът коректно е описал както състоянието на автомобила, така и неговите ремонти и дефекти.

Прочети още:
БГ пазар: Продават този малък симпатяга Innocenti 500 за 800 лева

Този Passat W8 е навъртял доста сериозните 460 000 километра, но двигателят и скоростната кутия са сменени преди неопределен пробег. Всичко е обслужвано на време, обяснява продавачът, като всичко в момента работи.

Както е видно от снимките, тапицерията и интериорът като цяло са в доста добро състояние – не се вижда скъсване или значително износване. Автомобилът е с доста богато оборудване, особено за годините, през които се е продавал.

На борда откриваме електрически седалки, подгрев на седалките отпред и отзад, климатроник, навигационна система, автоматична скоростна кутия и други.

По заводски данни, 4.0-литровият двигател под предния капак развива мощност от 270 к.с. Специализираните медии в началото на новия век хвалят модела за изключително балансираната му и раномерна работа.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • Ричард Хисоу
    февруари 1, 2021, 22:32

    Този пасат е след 2004г.

    Отговор

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget