728 x 90

Производството на VW Passat седан е приключило

Според информация на Autocar, разпространена от Motor1.com, Volkswagen е прекратил производството на седан версията на актуалното поколение Passat. Причините за това решение включват по-силните продажби на Passat комби и наличието на Arteon като по-доходоносна алтернатива. Новините, че VW сваля седана Passat от поточните линии за Европа циркулира в медийното пространство от 2020 г. Очакваше се

Според информация на Autocar, разпространена от Motor1.com, Volkswagen е прекратил производството на седан версията на актуалното поколение Passat. Причините за това решение включват по-силните продажби на Passat комби и наличието на Arteon като по-доходоносна алтернатива.

Новините, че VW сваля седана Passat от поточните линии за Европа циркулира в медийното пространство от 2020 г. Очакваше се това да се случи през 2023 година, но изглежда хората от Волфсбург са променили графика и плановете си. Впрочем, подобен ход VW обяви и в САЩ през миналата година, като Passat вече не е наличен в страната.

Настоящият Passat от поколение B8 ще бъде заменен догодина, като моделът от девето поколение ще бъде построен върху актуализирана платформа MQB. По предварителни очаквания, новият представител в D-сегмента ще се появи само като комби.

Интересно е да се отбележи, че VW Passat се предлага като седан и комби откакто оригиналният модел, проектиран от Джорджето Джуджаро, е пуснат на пазара през 70-те години. Проверихме различни европейски клиентски уебсайтове на VW и можем да потвърдим, че седан Passat вече не се предлага. Същата е ситуацията и в България, където откриваме само версиите комби и Alltrack.

Като наследник на Passat седан в гамата на немците се очаква да се появи чисто нов модел, който ще има изцяло електрическо задвижване. Засега неговото име е известно като Aero B, но това със сигурност не е финалното название. Шпионски снимки на този триобемен автомобил можете да видите на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *