728 x 90

Volkswagen спира Passat в САЩ

След почти половин век производство, VW приключва с модела си Passat в САЩ. За първи път той е представен през 1973 г. в Германия и пристига в Северна Америка през 1974 г. Седанът от среден клас е последната жертва на лудостта по кросоувърите и ще бъде спрян след моделната година 2022. През 1974 г. моделът

След почти половин век производство, VW приключва с модела си Passat в САЩ. За първи път той е представен през 1973 г. в Германия и пристига в Северна Америка през 1974 г. Седанът от среден клас е последната жертва на лудостта по кросоувърите и ще бъде спрян след моделната година 2022.

През 1974 г. моделът пристига в САЩ под името Dasher. Компанията нарича второто поколение Quantum, а имената стават еднакви от двете страни на Океана през 1990 година с третата генерация. През 2011 г. VW реши да създаде специфична за САЩ пазарна версия на Passat, която беше по-голяма от европейския си колега. Като минус може да се изтъкне старата платформа, която драстично се разминаваше с възможностите на европейския Passat.

За да се сбогува със седана, заводът Chattanooga на VW създава серия от модели Passat Limited Edition като от нея ще бъдат сглобени 1973 бройки. Марката произведе 411 бройки в Aurora Red Metallic цвят с интериор Titan Black. 411 е оригиналният производствен код на Passat.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *