728 x 90

VW ID.4 беше избран за Световен Автомобил на Годината

Volkswagen ID.4 току-що спечели наградата за Световен Автомобил на Годината. За първи път наградата се връчва през 2005 година, когато печели Audi A6. Основна конкуренция на електрическия кросоувър дойде от Honda E и Toyota Yaris от ново поколение. Имайки предвид, че и двата модела не се предлагат в САЩ, някак логично ID.4 грабна първото място.

Volkswagen ID.4 току-що спечели наградата за Световен Автомобил на Годината. За първи път наградата се връчва през 2005 година, когато печели Audi A6.

Основна конкуренция на електрическия кросоувър дойде от Honda E и Toyota Yaris от ново поколение. Имайки предвид, че и двата модела не се предлагат в САЩ, някак логично ID.4 грабна първото място.

Що се отнася до другите носители на награди от конкурса, не би трябвало да е изненадващо, че новият Mercedes-Benz S-Class спечели категорията за най-луксозна кола.

Друга не-изненада е Porsche 911 Turbo, спечелило наградата World Performance Car, със своите 572 к.с. Другите победители включват Honda Е за градска кола, както и Land Rover Defender, който спечели в категорията дизайн.

Преди наградите включваха категория World Green Car за електрически и хибридни автомобили. Тя изчезна през 2020 г., но през следващата година ще пристигне нова категория, посветена специално на напълно електрическите превозни средства.

94 глобални журита участват в процеса на гласуване, оценявайки широк спектър от превозни средства, които са или нови, или значително преработени за текущата моделна година.

За да се класират за Световна Кола на Годината, превозните средства трябва да се продават на поне два от седемте континента в продължение на минимум една година, припомня Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт