728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Дизел срещу бензин: VW Golf 1.8Т срещу 1.9 TDI (видео)

Двата екземпляра Golf тук са със сходна мощност, но разчитат на различно гориво. Кой е по-бърз?

Докато светът говори все по-често за електрифицирани превозни средства, в България на мода все още е вечният спор – дизел или бензин. Двете задвижвания имат огромни фенски маси, които не спират да спорят в социалните мрежи.

Всеки ден ви запознаваме с най-новите електрически и хибридни автомобили, но все пак няма как да пренебрегнем и това, което се случва в родината ни. Затова днес решихме да обърнем внимание и на вечния спор.

Правим го с видео от YouTube, което не е от последните дни, но пък дава поглед точно върху темата, която обсъждаме. Става дума за сравнение на два почти идентични автомобила, като единият е с дизелов мотор, а другият с бензинов.

Колите в случая са Volkswagen Golf от четвърто поколение – все още на почит в България, а изглежда и в други страни. Двамата водещи разполагат с модификации GTI и TDI, като по думите им мощността е почти идентична.

Макар и сравнението да не е проведено с точни измервания, на няколко пъти можем да видим директни гонки между двата хечбека. Изводите ще оставим на вас, но обърнете внимание на разсъжденията, които водещите поднасят.

Прочети още:
Драг състезание на сняг: Fiat Panda 4x4 срещу Ferrari SF90 (видео)

Друга част от това сравнение включва разходът на гориво, за който също често се спори и у нас. Отново подчертаваме, че това сравнение далеч не е меродавно, а по-скоро ни показва, че и други нации все още живо се вълнуват от темата.

Ако трябва и ние да направим някакви изводи, то трудно можем да очертаем ясен победител. Всеки тип задвижване има своите предимства при различни условия на употреба, като това в крайна сметка определя кога бензинът или дизелът са по-доброто гориво.

Което и от двете горива да е по-подходящо за вашите нужди, то предстои време, в което всички ще трябва да преосмислим употребата на течни горива като цяло. Още през 2025 година се очаква да влязат много строги изисквания за екологичност от новите автомобили, а само пет години по-късно Великобритания се очаква да забрани изцяло продажбата на нови коли с ДВГ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *